У Кобеляках запалало сміттєзвалище

У Кобеляках запалало сміттєзвалище

Увечері 16 липня працівникам районного підрозділу МНС довелося гасити пожежу, що виникла на околиці райцентру, на території так званої станції з сортування твердих побутових відходів. Це — офіційна назва об’єкту. Насправді ж, на вулиці Покровській розташоване банальне сміттєзвалище.

Редакцію про пожежу повідомили жителі Кобеляк. Одразу кілька чоловік зателефонували і розповіли, що у місті горить звалище.

 

Коли ми близько 23‑ої години прибули на околицю міста, там уже дві години працювали співробітники МНС. Два пожежні автомобілі підвозили воду і гасили полум’я. Стараннями пожежних вогонь вдавалося трішки збити. Хоча самі вогнеборці висловлювали побоювання, що загорання вже могло перекинутися в нижні шари сміття. І тоді повністю загасити пожежу буде практично неможливо.

Мешканці мікрорайону, чиї будинки розташовані поряд зі звалищем, розповіли, що перед загоранням на об’єкті працювала потужна техніка. Були там помічені і працівники комунального підприємства «Водоканал плюс». Вони випалювали траву і сухі гілки поряд із територією звалища. Можливо, унаслідок чиєїсь необережності вогонь перекинувся на багатотонні гори відходів і запалали й вони.

Начальник райвідділу МНС Юрій Гребенюк, котрий теж перебував на місці події, розповів, що його підлеглі вже вилили на звалище не менше 35 тонн води. Завдяки цьому, вогонь трішки пригасили. І пожежним, і кобелячанам пощастило, що в ці дні в містечку майже не було вітру. У іншому разі полум’я поширювалося б із величезною швидкістю, а смердючий дим накрив усе містечко.

До речі, місцеві жителі розповіли, що перші ознаки загорання помітили ще 14 липня. Але тоді на вогонь і дим ніхто не звернув уваги. Кобелячани запропонували опублікувати їх звернення до прокуратури, аби вжити заходів і примусити міську владу виконати рішення суду та припинити діяльність несанкціонованого звалища.












Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
17 липня 2019, 17:58 | Кобеляки | Надзвичайне

1. микола козак / 18 липня 2019, 09:15 Цитувати
То є неправда , що те звалище несанкціоноване , його санкціонував разом з депутатами Олександр Ісип і коли його організовували , то чомусь всі мовчали , не вийшли жителі тамтешніх вулиць , щоб перекрити шлях сміттєвозам .Не організував жителів і тодішній депутат Матюхов.Тепер отримали наслідки своєї інертності.Звичано тепер можна вимагати з Копельця закрити той смітник , але ж куди дівати наслідки діяльності кобелячан , які так безбожно смітять .Не встиг сміттєвоз вивезти , як на протязі дня вже знову повні контейнери і пруть туди все , що треба і нетреба.А по доброму , то можна мінімум на половину зменшити виробництво сміття.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.