Як почати заробляти на сонячній енергії

Як почати заробляти на сонячній енергії

На укомплектування домашньої сонячної електростанції чоловік витратив півроку і 15 000 доларів.
Наприкінці червня житель Нових Санжар Олександр Герасименко почав продавати «Полтаваобленерго» електроенергію, отриману з власної сонячної станції.

Чоловік згадує, що, маючи на руках кілька тисяч доларів, спершу планував придбати автомобіль іноземного виробництва. Та згодом вирішив вкласти кошти у справу, що приноситиме пасивний дохід.

— Чув неодноразово про «зелений» тариф для електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах електроенергії, — говорить Олександр. — Почав вивчати це питання, звертався у різні фірми, що продають такі електростанції, та в товариство «Полтаваобленерго». Зізнатися відверто, лише на папері електрики швидко проводять усі роботи, а на практиці все виявилось набагато складніше. Затягували час на кожному етапі.

Зі слів новосанжарця, проблеми почалися ще з топографічної зйомки. Спеціалісти відділу архітектури райдержадміністрації не могли зорієнтуватись, скільки часу їм потрібно, аби підготувати відповідні документи. Тоді Олександр звернувся в харківську приватну організацію, працівники якої за 2500 гривень провели зйомку.

Далі настав затяжний процес співпраці з представниками «Полтаваобленерго», що тривав півроку.
— Потрібно було взяти дозвіл на підключення трьох фаз і збільшення потужності до 20 кіловат. На це пішло три місяці. У РЕС їздив, як на роботу, кожен день, — каже Герасименко. — Двозонний лічильник із модемом я придбав за 9 000 гривень, ще 2 500 заплатив за новий проект. Коли електрики підключили три фази, то встановили свій лічильник. За те, щоб замінити його на мій, віддав ще 400 гривень.

Сонячні панелі новосанжарець придбав у полтавської фірми «Нью лайн енерджі». Працівники компанії змонтували фасадну електростанцію загальною потужністю 18,7 кіловата. Біля будинку і на даху підсобного приміщення встановили 68 панелей по 275 кіловат кожна. Загальна вартість робіт обійшлась у 15 000 доларів.

— Із 25 червня вступив у силу мій договір про «зелений» тариф із «Полтаваобленерго», — продовжує Олександр Герасименко. — Сонячна електростанція виробляє за день близько 100 кіловат. Ціна 1 кіловата становить 4 гривні 40 копійок. Ціна прив’язана до євро і залишатиметься фіксованою до 2030 року. Звірятися з електриками маю до 10 числа кожного місяця. За місяць ми споживаємо до 150 кіловат.

Як пояснив чоловік, потужність сонячної електростанції не дозволяє встановити в будинку електроопалення. Один із варіантів — обігрівати помешкання тепловими кондиціонерами. Але ці пристрої не можна використовувати в сильні морози. Тим більше, що в осінньо-зимовий період електростанція вироблятиме менше кіловат електроенергії, так як усе залежатиме від кількості сонячних днів.

— Сподіваюся, що сонячна станція приноситиме моїй сім’ї дохід. Представники фірми прораховували, що вона окупиться за 5 років. Та я в цьому не впевнений. Поживемо — побачимо. Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам, то буду збільшувати кількість сонячних панелей, — резюмував Олександр Герасименко.






Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
23 липня 2019, 08:58 | Нові Cанжари | Цікаве



1. orakul / 24 липня 2019, 20:42 Цитувати
"..електростанцію загальною потужністю 18,7 кіловата. Біля будинку і на даху підсобного приміщення встановили 68 панелей по 275 кіловат кожна..."

Арихметика глючить!!!

"..Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам.."

Які таки українці наївні. Та цей тарихв скінчиться, як тільки на пришелепках зароблять торгівці панелями. А потім буде не "зелений тарихв" а "чорний податок"
2. ИВЕН / 25 липня 2019, 06:44 Цитувати
1.orakul
«А потім буде »


ЦЕ ТОЧНО(закон заманювання-для цього і створили депутатів- що би вони один одному лобіювали їхні інтереси......сьгодні мені-завтра тобі...
домашня єлектростанція ---ой-ёё-коли вона окупиться-її ж ще содержати потрібно оновлювати- а це все кошти...ОДНИМ СЛОВОМ-ВИГОДНА ТІЛЬКИ ВЕЛИКА ПОТУЖНА СТАНЦІЯ ЯКА ЗМОЖЕ СЕБЕ ОКУПЛЯТИ ----А ДЯДЬКІВСЬКА-ЦЕ БРЕД...
3. alist / 26 липня 2019, 23:01 Цитувати
Ну знову в статті багато помилок. Пан Діденко, як так можна?
1. - помилка в назві статті, має бути "Як почати заробляти на громадянах України, продаючи їм втридорога сонячну енергію."
2. - і в кінці "Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам,", має писатись "Якщо держава даватиме можливість заробляти на обдиранні простих людей тарифами, не лише олігархам, а і трохи менш заможним багачам, то буду збільшувати кількість сонячних панелей"

Зрозумійте всі, 4,40 грн за кіловат, що отримують зеленотарифні бариги, не з повітря беруться, їх платите ВИ! воно все закладене в тарифах для простих громадян. Я щиро, ,Щиро, ЩИРО надіюсь, що наше рідне і любиме государство, поступить традиційно і «кине» цих новоявлених мініолігархів, відмінивши цей зелений тариф, і оставивши їх з кучею китайських, безтолкових сонячних батарей, які будуть окупатися в ринкових умовах 150 років, а не за 5 за рахунок наших з вами грошей.
4. Slavko / 26 липня 2019, 23:40 Цитувати
Це що, реклама для лохів !? Он подивіться Хроніки
громад, як онурівці з кобеляцькими мєнтами у Марківці гроші заробляють !!
А нам на сонці пропонують заробляти ... Анекдот !
Чи, може, вони хлопці "чисті", але ж виконують злочинні накази Джулая про бездіяльність із такими задоволеними обличчами !..

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.