Марківка хоче приєднатися до Кобеляк

Марківка хоче приєднатися до Кобеляк

Місцевий люд заявив про це на сесії та зібранні жителів села. Хоча деякі депутати вказують на незаконність подібного рішення. Адже в Марківської сільради немає спільної межі з Кобеляками.

Про те, що в Марківці відбудуться збори селян, на яких буде обговорене питання об’єднання з Кобеляками, редакції повідомив депутат Бутенківської громади Павло Гунжель. У силу різних причин, ми не змогли виїхати в село.

Натомість, наступного дня телефоном поспілкувалися із сільським головою Людмилою Васильченко та депутатом сільради Світланою Журавель.

Спершу відбулася розмова із Світланою. Вона розповіла:

— Мене чомусь на сесію сільради, яка відбулася того ж дня, не запросили. Можливо через те, що маю свою позицію. Я — прихильник об’єднання із Бутенками. І не я одна така в Свічкаревому. Хоча свою думку нікому не нав’язую. Щодо того, що жителі Марківки і депутати проголосували за об’єднання з Кобеляками, то тут взагалі важко щось коментувати. Як вони можуть об’єднатися, якщо в Марківки і Кобеляк немає спільної межі? Між ними розташована Бутенківська громада. І взагалі, що це за голосування таке незрозуміле, всупереч закону? Давайте завтра проголосуємо, за об’єднання із Швейцарією? Голосувати то можна, але що це дасть. Вважаю, що потрібно, перш за все, діяти згідно із законодавством. А по-друге, провести громадські слухання, донести до людей правдиву інформацію, а потім приймати рішення. А  Марківці в усе вирішує один орендар. Як скаже, так і проголосують.

Сільський голова Людмила Васильченко має іншу думку. Людмила Олександрівна розповіла, що на збори села в Марківці прийшли близько семидесяти місцевих жителів. Для Марківки — це багато. Люди говорили про те, що Перспективний план, згідно із яким Марківку приєднують до Бутенок, не є догмою. І якщо раптом зміниться законодавство і виникне така можливість, то вони б воліли об’єднатися із Кобеляками.

Васильченко додала:

— До нас зверталися із пропозиціями об’єднатися і з Бутенок, і з Решетилівського району, і з Новосанжарського. Ми всім відмовили. Люди кажуть, що в Кобеляках є всі служби, більші можливості. А взагалі, якщо нас не послухають і приєднають до Бутенок, то стріляти не будемо, виконаємо закон.

Ось така ситуація в Марківці. Ой, не випадково почався такий рух, ой, не випадково.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
8 серпня 2019, 18:29 | Кобеляки | Суспільство

1. Fuks / 9 серпня 2019, 18:20 Цитувати
Марківчани і Свічкаревські може і пішли б до Бутенок але бояться Скрильника...кажуть станемо хуторами,землю з Норкою забере,так як зараз н Бутенках діється...а Санич цим скористається і хто його зна шо з Бутенками буде..хоча а шо в тих Бутенках є...все на карман і на відкатах..
2. Ltava / 9 серпня 2019, 22:24 Цитувати
1.Fuks
«землю з Норкою забере,»

Землю заберуть ті за кого вони проголосували, Норка і Скрильник будуть " смотрящими ":))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.