Юних кобелячан учитимуть сучасним танцям і брейк–дансу

Юних кобелячан учитимуть сучасним танцям і брейк–дансу

Цього року в танцювальному відділі Будинку дитячої і юнацької творчості з’явилися два нові напрямки.
10 вересня в Кобеляцькому БДЮТ відбувся день відкритих дверей. Працівники позашкільного закладу відійшли від традиційної програми і провели захід у новому форматі.

Розповідає керівник БДЮТ Галина Сабадир:

— Постійно на день відкритих дверей ми запрошували дітей з міста і району, аби вони дізналися про гуртки та за бажанням обрали для себе напрямок, який їм найбільше сподобався. Для цього наш колектив викладачів і вихованців влаштовував концертну програму. Кожен відділ готував номери і виступав перед глядачами. Цього року ми вирішили розповісти про гуртки в інший спосіб. Усіх дітей, які прийшли на захід, розділили на чотири мікрогрупи. Вони відвідали чотири станції: ігрову, де з ними проводили рухливі ігри, розважальну, на якій у караоке перевірялись їх вокальні здібності, театральну, де діти знайомились із театром, і клякси, де всі бажаючі виготовляли поробки. Кожен учасник заходу спробував себе у різних напрямках. По завершенню свята вони зможуть обрати для себе гурток і написати заяву. До речі, до дня відкритих дверей ми приготували святковий обід із кашею і солодощами.

Також Галина Сабадир повідомила, що в новому навчальному році в БДЮТ працюватимуть 41 група гуртків за інтересами. Крім позашкільної установи, гуртки діятимуть на базі Ліщинівської, Шенгурівської, Канавської шкіл, кобеляцьких ліцеїв №1 та №2 та ЗОШ №3.

— Танцювальний гурток набирає дітей за двома новими напрямками: сучасний танець і брейк-данс, — говорить керівник установи. — Перший вестиме наш випускник і студент Кременчуцького педучилища Денис Татушенко. А от вуличні танці викладатиме Сергій Біденок. Він успішно навчає брейку учнів Шенгурівської школи. Тому ми вирішили відкрити цей напрямок і в Будинку творчості. Брейкерів поділимо на дві групи: молодша (1–4 класи) і старша (5–11‑ті).

Зі слів Галини Сабадир, значною популярністю серед школярів користуються гурток журналістики і театральний гурток, які веде Олена Білаш. Чимало дітей відвідують вокальний гуртом. Керівник Андрій Уткін планує знімати відеокліпи для своїх учнів. Разом із Вікторією Куземою діти вивчають різні твори в гуртку «Літературне сяйво». Подобається бдютівцям і ляльковий театр.

— Вихованці цих та інших гуртків є постійними учасниками й переможцями обласних і всеукраїнських конкурсів, — продовжує керівник БДЮТ. — Беремо участь у конкурсах, що проходять під патронатом Міністерства освіти. Адже дипломи, які діти отримують за вдалі виступи, у майбутньому допоможуть їм при вступі до вищих навчальних закладів.

Зараз викладачі Будинку творчості налагодили співпрацю з колегами з інклюзивно-ресурсного центру. Для дітей, які відвідують його, бдютівці планують проводити майстер-класи, організовувати свята. Також гуртківці активно готують лялькові вистави. Є ідеї показувати їх у дитсадках і школах міста. На прохання старших гуртківців, у Будинку творчості проходитимуть вечори відпочинку. Сценарій для них складатимуть самі школярі.

— Запрошуємо дітей з міста і району відвідувати наші гуртки. Вам точно сподобається в Будинку творчості, — резюмувала Галина Сабадир.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
14 вересня 2019, 10:23 | Кобеляки | Культура та освіта

1. orakul / 17 вересня 2019, 11:17 Цитувати
Ну, й куди поцреоти дивляться? Нах нам той брейк-данс? ДайощЪ гопак з щароварами і шаблюками. Ось ще при товаришу Сталіну танцювали. Це поцреоти знищили все українське а кажуть що Сталін. Посилання на www.youtube.com
2. orakul / 17 вересня 2019, 11:27 Цитувати
І куди дивиться оцей наш БДЮТ і відділ култури? Ну не можна вчити українського так хоча би вперед дивились, на перспективу так сказать. Переймали б передовий досвід, блін. Треба ж дітей вчити тому що їм в пригоді стане і не тому що нікому ніколи не буде потрібне. Посилання на www.youtube.com

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.