Рада скасувала кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво

Рада скасувала кримінальну відповідальність за фіктивне підприємництво

Верховна Рада у цілому ухвалила закон, що скасовує кримінальну відповідальність за здійснення фіктивної підприємницької діяльності

За відповідний закон проголосувало 347 депутатів, передає Еспресо.TV

Зазначається, що закон 1080 передбачає запровадження заходів щодо зменшення тиску державних органів на бізнес.

Автори закону пояснюють, що фіктивне підприємництво часто використовується різноманітними контролюючими та силовими органами як привід чинити тиск на бізнес та брати хабарі. Скасування такої відповідальності має покращити умови ведення бізнесу в Україні.

“Так, окрім самого факту наявності кримінальної відповідальності за вказане діяння, контролюючі органи використовують вироки і матеріали досудового розслідування (протоколи допиту директора суб’єкта підприємницької діяльності) у якості доказової бази під час притягнення до фінансової відповідальності за порушення норм податкового законодавства”, – йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Автори вважають, що справи за “фіктивне підприємництво” найчастіше закінчувалися угодами зі слідством, а реальних вироків за цією справою майже не було.

“Відповідно гуманізація кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, відмова від карального характеру контролю за ухиленням від сплати податків дозволить створити сприятливіше середовище для функціонування бізнесу в Україні”, - йдеться у поясненні до документу.


Автор: «Еспресо.TV»
18 вересня 2019, 14:55 | Полтавщина | Політика

1. ИВЕН / 19 вересня 2019, 07:44 Цитувати
“Відповідно гуманізація кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, відмова від карального характеру контролю за ухиленням від сплати податків дозволить створити сприятливіше середовище для функціонування бізнесу в Україні”

получается-*вор в законе*...

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.