Танцювальний колектив «Зорепад» став володарем Першої премії

Танцювальний колектив «Зорепад» став володарем Першої премії

Руденківські таланти підкорили журі танцем «Хава Нагілу».

Минулими вихідними в Києві проходив VI Міжнародний фестиваль-конкурс талантів «GOLD STAR FEST». Учасники з України, Білорусі і Казахстану продемонстрували свої здібності в номінаціях: хореографія, вокал і театр мод. Не дивлячись на велику кількість талантів, журі високо оцінило виступи учнів Руденківської естрадної студії «Зорепад».

Про участь у фестивалі тижневику розповіла художній керівник студії Олена Мостова.

— Про конкурс ми дізналися випадково, зайшовши в Інтернеті на фестивальний портал, — говорить педагог. — Потім порадилися з нашим хореографом Юлією Деревенею, зв’язалися з організаторами і вирішили, як кажуть, «випробувати долю». Адже рівень конкурсу досить високий. Цього року в ньому взяли участь школи танцю з Одеси, Харкова, Києва, Луганська та інших великих міст України, а також учасники з Білорусі та республіки Казахстан. Ми були єдиними представниками сільської загальноосвітньої школи, але нам це не завадило стати одними з кращих.

Фестиваль проходив у концертному залі Київського національного університету будівництва i архітектури. Виступи артистів оцінювали музикант і продюсер Руслан Грановських, танцюристи і педагоги Олесь Пасічник, Юлія Шпорт, Ангеліна Забеліна та Михайло Ільїн, співаки Кір Каплуновський і Яна Брилицька.

Зі слів Олени Мостової, у скарбничці «Зорепаду» уже є столична нагорода. У 2016 році «зорепадівці» завоювали І премію на Всеукраїнському фестивалі «Музична школа-2016», організованому Всеукраїнською асоціацією діячів естрадного мистецтва. Два роки тому старша група колективу обновилася: випускники продовжили навчання у вузах, а їх місце зайняли молодші, які теж прагнуть визнань і нагород. Нарешті нагода проявити свою майстерність у столиці трапилася.

У перший день учасники показували хореографічні номери і театр мод. За свій виступ танцювальний колектив з Руденківки отримав премію.

— Такого задоволення від танцю і перебування на сцені ми не отримували давно, — говорять руденківські переможці. — Навіть члени журі разом з нами танцювали «Хава Нагілу». А найприємнішим, звичайно, було почути: володарі Першої премії — естрадна студія «Зорепад»!

Наступний конкурсний день зібрав вокалістів. Руденківське тріо, Дарія Трипуз, Світлана Мостова та Анна Койло, були нагороджені третьою премією в номінації «Естрадний вокал».

Крім конкурсу, для учасників фестивалю була організована захоплююча ігрова програма та запальна дискотека.

— Звичайно, є ще куди рости і до чого прагнути, але відзнака на такому високому рівні, впевнені, стане гарним стимулом для професійного росту і вдосконалення, — ділиться Олена Мостова. — Дякуємо всім, хто допоміг організувати поїздку. Зокрема, приватним підприємцям Володимиру Кумпану й Івану Трояну. Особлива подяка, звичайно, нашим батькам. Ми вас не підвели!


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.