У Бродщині хочуть ремонтувати дороги

У Бродщині хочуть ремонтувати дороги

У сільському бюджеті є кошти для того, щоб ремонтувати дороги на території сільради. Але через забюрократизовану процедуру місцева влада не має можливості оплатити відповідні роботи.

Про несподівану проблему редакція дізналася від Бродщинського сільського голови Наталії Довгої. У той час, коли чимало керівників органів місцевого самоврядування скаржаться на відсутність грошей навіть для виконання прийнятих на сесіях програм, у Бродщині, навпаки, мають кошти і бажання вкладати їх у розвиток місцевої інфраструктури. Але не завжди для цього є можливість.

Так, приміром, зараз у бюджеті Бродщинської сільської ради є певна сума коштів для того, щоб використати їх на ремонт сільських доріг. Але, як відомо, зараз в Полтавській області органи місцевого самоврядування не мають права самостійно визначати виконавця дорожніх робіт, заключати із ним договір та перераховувати кошти. Щоб це зробити, необхідно пройти довгу і малозрозумілу процедуру. Спочатку сільська рада приймає відповідне рішення і перераховує кошти в районний бюджет, потім голосують уже районні депутати і направляють фінанси установі під назвою Агенція місцевих доріг у Полтавській області. Саме вона має право обслуговувати сільські дороги. Зрозуміло, що між прийняттям рішення сільськими депутатами і визначенням виконавця є певний часовий проміжок. У цьому випадку процедура може продовжуватися і півроку. Звичайно ж, взимку дороги вже не ремонтують. У всякому випадку тоді, коли прагнуть мати новий асфальт, а не просто вкрасти бюджетні гроші.

На проблеми, що виникають у процесі ремонту і обслуговування сільських доріг, неодноразово нарікали й інші сільські голови Кобеляцького району. Адже досить часто вони не можуть вирішити елементарних питань, скажімо, оплатити роботи із посипання проїжджої частини доріг під час зимової ожеледиці.
Наталія Довга говорить:

— Напевне, потрібно вищим органам влади якось відрегулювати питання оплати за ремонт сільських доріг. Куди ж це годиться, якщо ми маємо бажання, маємо гроші, можемо знайти совісного місцевого виконавця, але не можемо нічого робити через забюрократизовану процедуру. От і зараз, є двісті тисяч на ремонт сільської дороги в напрямку Іванівки. Але ремонт зробити вже не встигнуть.

Також сільський голова розповіла, що із коштів, що надійшли в бюджет із його перевиконання, було зроблена автономна система водопостачання для місцевої школи.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
5 жовтня 2019, 12:18 | Кобеляки | Суспільство

1. Lion2020 / 5 жовтня 2019, 16:58 Цитувати
"Эх ребята, все не так,
Все не так ребята"
2. orakul / 5 жовтня 2019, 17:45 Цитувати
Нах ті дороги? Прийдуть хазяї землі і забацають дороги. Одна он з Києва до синагоги вже будується. Збудують ще, по необхідності. Чудні ці пришелепки. Колись вони у складчину будували газопроводи, а тепер топлять пічки дровами, уже всі посадки повирубували. Навіщо його бігти поперед потягу.
3. olgamore / 7 жовтня 2019, 14:33 Цитувати
а я вважаю гарна новина Посилання на exo.in.ua

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.