Безкоштовне харчування в школах припинене

Безкоштовне харчування в школах припинене

Обіди для учнів початкових класів не фінансуватимуться через відсутність коштів у бюджеті.

На останній минулорічній сесії Кобеляцької районної ради, що відбулась 20 грудня, депутати підтримали проект рішення «Про забезпечення та організацію безкоштовного харчування в закладах загальної середньої освіти Кобеляцького району учнів 1–4 класів, учнів 5–11 класів з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, дітей загиблих учасників АТО, дітей, інфікованих мікобактеріями туберкульозу, дітей, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Відповідно до цього рішення, школярі, які відносяться до перерахованих категорій, один раз на день безкоштовно харчувалися.

У понеділок, 4 листопада, начальник районного відділу освіти Наталія Коваль повідомила, що навчальні заклади припинили харчувати учнів початкових класів і пільгових категорій:

— На сьогоднішній день відділ освіти заборгував постачальникам продуктів харчування майже півмільйона гривень. Фінансування відсутнє. У деяких школах поки що харчують продуктами, які залишилися.

Зі слів Наталії Коваль, найближчим часом депутати мають зібратися на сесію і вирішити питання з фінансуванням харчування. Як варіант, районні обранці відмінять минулорічне рішення. Можливо, харчувати школярів погодяться органи місцевого самоврядування. Таке зобов’язання на себе взяла Бутенківська сільська рада.

Також начальник відділу освіти розповіла, що установа має 200 000 гривень боргу за паливно-мастильні матеріали. Тому підвіз школярів можуть припинити.

Не краща ситуація і з обігрівом навчальних закладів. Газ максимально економитимуть.


Автор: Ігор Бабаєв
7 листопада 2019, 15:43 | Кобеляки | Суспільство



1. ИВЕН / 7 листопада 2019, 19:17 Цитувати
пізде ц--скоро і навчання буде платне(в школах встановлять буфети тіпа се мі ног і платні туалети...
2. Lion2020 / 7 листопада 2019, 21:22 Цитувати
Всі на футбол!!!
3. Дід Панько / 13 листопада 2019, 10:52 Цитувати
На футбол гроші є! На концерти є! І суми не маленькі, а от для дітей нема, ні на харчування, ні на те щоб возити. Знову хай батьки збирають гроші, на ремонт автобусів, на пальне, на харчування, бо у нас же хтось ніяк не нажереться і в м’ячик не награється.
Як послухаю людей в кого діти ходять до школі, прямо якійсь жах, на двері дай, на вікна дай, на підручники дай, ремонт - знову дай, ну тепер ще й на харчування дай, на бензин і т.д.
А на футбол є, було і буде, на всякі шоу теж знайдуть, а діти почекають!
4. orakul / 13 листопада 2019, 14:19 Цитувати
3.Дід Панько
«А на футбол є, було і буде, на всякі шоу »

Діду Панько, ти наче з якогось лісу виліз. Школа - то хоч погані, а все таки знання. А навіщо владі знання дітям, то ж смерті подібно. Зараз все треба кинути на одурманення народу. Це завдання зараз архіважливе, - як каза калсик. Молодь повинна грати в ігри, ходити на шоу і дивитися в айфон. Все, крапка. Школа не потрібна. Хто хоче в школу, хай платить на всю катушку і за вікна, і за двері, і за автобуси, і за вчителів. Завдання школи - навчити дитину читати (не по російске, то табу), нажимати клавіші на калькуляторі і ноуті і розбиратися як правильно оформити ту чи іншу платіжку, ну ще ціну на товарі прочитати треба.
5. Ltava / 14 листопада 2019, 18:05 Цитувати
Не хочу повторюватися про бюджет а просто скопіюю з медицини:))

""""Це означає що при затведженні річного районного бюджету депутати проголосували за поданий адміністрацією не реально роздутий бюджет з нереальними мріями про надходження податків, потім під ці «надходження» прописали видатки і в першу чергу використали кошти на різні «хотелки» можливо і з «відкатами» , а коли прийшли платіжки на комунальні витрати то коштів немає :)) Але за такі бюджети не хочуть відповідати ні депутати ні адміністрація тож платитиме населення :((""""
6. alist / 14 листопада 2019, 21:53 Цитувати
Борг за їжу - 500 000, за ГСМ - 200 000, і на обігрів. А давайте їх знайдемо?
Таміла Шевченко в цьому році получила 240 000грн поки її не турнули, Кішінський в 2018 получив 264 000 грн. Знайшли куди бабки з їжі пішли? 2 морди, чи вибачте пані, 1 морда і 1 мордочка з’їли всі гроші, що можна було пустити на їжу дітям всього району. Далі ГСМ, начальник відділу освіти Коваль в 2018 получила 213 000.
3 людей в районі = їжа + підвоз дітей всього району!
Пан редактор, не хочете пройти по цих людях, або взагалі держчиновниках/сільських головах району з зарплатою понад 100 000 за рік (а їх уже багато таких), і задати просте питання - "Вам не соромно?", бажано на камеру? Чи боїтесь що як в тому анекдоті, так і партбілет на стіл можна положити?
P.S. Ну а на опалення можна пустити гроші з футбольного проекту Копельця.
7. Ltava / 15 листопада 2019, 07:01 Цитувати
6.alist
« Ну а на опалення можна пустити гроші з футбольного проекту Копельця.»

:)))))))))))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.