На Полтавщині ліквідовано широкомасштабну схему незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів

На Полтавщині ліквідовано широкомасштабну схему незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури області викрито незаконну діяльність з виробництва і реалізації паливно-мастильних матеріалів з незаконно видобутої сировини.

В ході досудового розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.366, ч.1 ст.204, ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 КК України встановлено, що групою осіб на обладнанні підконтрольних міні-нафтопереробних заводів організовано незаконне виготовлення з незаконно видобутої та викраденої з магістральних трубопроводів сировини паливно-мастильних матеріалів (бензину та дизельного пального), без сплати акцизного податку. Щомісячний обсяг виробленої продукції становить близько 2 тис. тон.

З метою ухилення від сплати акцизного податку та приховання слідів злочину, вказані особи при документальному оформлені виготовлених паливно-мастильних матеріалів використовують код товарної класифікації, який не відповідає виробленому товару, а реалізація підакцизної продукції здійснюється під виглядом суміші ациклічних, парафінових вуглеводнів та абсорбенту підприємствам реального сектору економіки та через мережі автозаправних станцій.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем виготовлення, зберігання і реалізації незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів вилучено понад 490 тис. літрів незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 14,7 млн. грн., фінансово-господарські документи підприємств, задіяних в незаконній діяльності, чорнові записи, носії інформації.

На даний час тривають слідчі дії.






Автор: Головне управління ДФС у Полтавській області
3 грудня 2019, 15:12 | Полтавщина | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.