У Білоцерківській ОТГ запрацювала система надання адміністративних послуг

У Білоцерківській ОТГ запрацювала система надання адміністративних послуг

3 грудня у селі Білоцерківка Полтавської області почав роботу модернізований Центр надання адміністративних послуг та три віддалених робочих місця адміністраторів у селі Поділ, селі Балаклія та селі Бірки. ЦНАП збільшив перелік послуг з 27 до 109, серед яких реєстрація місця проживання та актів цивільного стану, послуги соціального захисту та нотаріату, пенсійні послуги тощо.

Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» у ЦНАП створено шість робочих місць, кожне з яких обладнано сучасною IT-технікою та меблями. Вся команда працівників завершила п’яти модульну навчальну програму з підвищення кваліфікації, розроблену українськими та шведськими експертами. Кожен модуль складається з декількох тренінгів з питань ділової етики, гендерної рівності та ролі органів місцевого самоврядування в наданні адміністративних послуг. Завдяки співпраці громади з Програмою у інституційному створенні ЦНАП були оновлені всі документи, необхідні для успішної роботи центру, підписано узгоджені рішення щодо інтеграції в ЦНАП послуг Управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Пенсійного фонду, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, Управління Державної міграційної служби у Полтавській області. Більше 4 000 мешканців громади отримали доступ до якісних адміністративних послуг.

В приміщенні, де відкрився ЦНАП, за кошти громади зроблено капітальний ремонт, налагоджено безперебійне забезпечення інтернетом. Робота центру організована у форматі «відкритого простору».

Ольга Калініченко, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою»: «Ми дуже раді, що завдяки спільним зусиллям місцевої влади та міжнародної технічної допомоги Білоцерківська громада створила належну систему надання адмінпослуг і тепер мешканці будуть отримувати послуги у відкритому просторі основного офісу ЦНАП, без кабінетів, черг та інших негативних пережитків радянської системи. Від імені Програми я дякую громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію у прагненні до змін. Сподіваємося, що належний ЦНАП стане центром розвитку громади та осередком європейських цінностей».

Іван Лещенко, голова Білоцерківської ОТГ: «Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» наша невелика за чисеньністю громада створила повноцінну систему надання адмінпослуг із належним ЦНАП та віддаленими робочими місцями. Таким чином ми вирішили питання доступності і маємо надію, що кожен мешканець громади буде отримувати послуги швидко, якісно та у комфортних умовах».

У ЦНАП та віддалених робочих місцях також встановлено сучасний програмний комплекс для автоматизації роботи – «Вулик», розроблений проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

За підтримки «U-LEAD з Європою» у Полтавській області відкрились чотири належних ЦНАП. У наступному році буде відкрито ще мінімум вісім належних Центрів надання адміністративних послуг.


Автор: Портал «Децентралізація»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.