Віктор Варава: «Отримаю зарплату і куплю бензин для шкільного автобуса»

Віктор Варава: «Отримаю зарплату і куплю бензин для шкільного автобуса»

Таким чином кунівський сільський голова збирається вирішити проблему підвезення дітей у місцеву школу. Адже в районному бюджеті грошей для придбання паливно-мастильних матеріалів уже давно немає. Через це автобуси, які возять школярів, кілька днів не виходять на маршрути.

До редакції звернулися батьки дітей, які навчаються в Кунівській школі. Люди розповіли, що починаючи із минулого тижня, автобус, яким зазвичай школярів доставляли до навчального закладу, на маршрут не виходить. Причина — немає бензину. Говорить мама одного із школярів:

— Тут же ще одна проблема. Не кожен із батьків чи знайомих погодиться нині везти дітей власним автомобілем. Адже можна отримати штраф за відсутність у автомобілі спеціального крісла для дитини. Ми хочемо знати, чому стала можливою ситуація, що закінчилися гроші на бензин для шкільних автобусів, хто у цьому винен. Та найбільше нас цікавить, коли ситуація буде врегульована і дітей знову возитимуть до навчальних закладів. Ми зверталися до нашого сільського голови Віктора Варави. Він сказав, що купить бензин для заправки автобуса за власні гроші.

Кунівський сільський голова Віктор Варава підтвердив для редакції свою готовність придбати паливно-мастильні матеріали за свої приватні кошти.

Він пояснив:

— А що ще робити, як знайти вихід із ситуації? Отримаю зарплату і куплю талони на бензин та віддам водієві. Але хочу наголосити, що мене глибоко обурює бездіяльність і безпорадність районної влади. Знаючи, що в районному бюджеті грошей немає, вчасно не попередили сільських голів про те, що потрібно виділити додаткову субвенцію в район. А тепер, навіть якщо ми виконкомом проголосуємо за це, то мине ще кілька тижнів, доки на свою сесію зберуться районні депутати. А бензину не буде, діти в школу не їздитимуть. Мені порадили шукати спонсора, звертатися до агрофірми «Кернел». Але ж сільська рада і так до них постійно звертається за допомогою в тих чи інших питаннях. Скільки ж можна! Так що заплачу своїми грошима, а далі буде видно.

Наталія Коваль, керівник районного відділу освіти, погодилася, що ситуація із підвезенням дітей до навчальних закладів є критичною. Відділ освіти заборгував постачальникам 150 тисяч гривень за паливно-мастильні матеріали. У районному бюджеті, через його хронічне недовиконання, коштів для ліквідації заборгованості немає. І не передбачається. А саме районна рада має виділяти гроші на бензин для шкільних автобусів. Частина сільських рад, Бродщинська, Сухинівська, Комендантівська, Іванівська, Шенгурівська, Дашківська, Лучківська, надали субвенцію районному бюджету. Але цих 90 тисяч гривень замало. Бензин у борг вже не дають. Тому шкільні автобуси зупинилися. Проблем із довезенням дітей та їх харчуванням немає в Бутенках, де за все вчасно платить адміністрація місцевої об’єднаної громади.
Керівник відділу освіти відзначила:

— Я вже й не пам’ятаю, коли востаннє в районі були такі проблеми. Із батьків грошей на бензин ми брати права не маємо. Радимо директорам шкіл шукати спонсорів. Якщо ситуація не зміниться, то доведеться навчати дітей дистанційно.

А ось із виплатою зарплат освітянам ніяких проблем не буде. На ці потреби кошти надходять із державного бюджету і їх вистачає із запасом. Наталія Коваль вважає, що причиною цього є вчасно проведена оптимізація навчальних закладів.

P.S. Коли стаття вже була готова до друку, із Кунівської сільської ради повідомили, що проблема із підвезенням школярів вирішена.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
5 грудня 2019, 13:53 | Кобеляки | Фінанси



1. Beri Mor / 5 грудня 2019, 14:10 Цитувати
Цей Варава свята людина...За що ж сам житиме цілий місяць?
2. 1juriy / 5 грудня 2019, 15:24 Цитувати
Стає зрозумілим ,що начальник відділу освіти не на своєму місці.Не цікавиться даним питанням.А потрібно було б з відповідними листами звернутись до рай ради та сільських рад.Постільки згідно закону про місцеве самоврядування дане питання віднесене до місцевих рад.А там, хай би люди спитали з своїх депутатів.
3. Fuks / 5 грудня 2019, 15:27 Цитувати
Дожилися як кажуть..школи сільські позакривали,обіцяли дітей возить,а тепер нема бензинк...пропозиція обесточити і не опалювати РДА З радою на пару,відправити у відустку главну вчительку районв купі з головою і заступником зради і гроші будуть їм їздити не треба буде...а взагалі дякуючи депутатам хвермерам і підприємцям район став не керованим і вибачте про...ним..Далі очікуйте.
4. 1juriy / 5 грудня 2019, 15:30 Цитувати
Стаття 32 частина4) забезпечення пільгового проїзду учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів;
Пільговий проїзд це не 100%
Студент на проїзд до ВУЗУ має такі самі права як і учень до школи.
5. orakul / 5 грудня 2019, 17:05 Цитувати
"Якщо ситуація не зміниться, то доведеться навчати дітей дистанційно." Оце ключові слова. Зав районо добре зна що планується, тому так і сказала. Далі читайте "Вікна Овертона". Бидлота повинна не вчитися а вимирати.
6. stepan / 9 грудня 2019, 08:41 Цитувати
Всі такі розумні, всі так легко дають оцінку -
2.1juriy
«Стає зрозумілим ,що начальник відділу освіти не на своєму місці.»
, а сісти розібратися влом. Про ситуацію з бензином і харчуванням освіта інформувала районне керівництво ще літом. В курсі були голова райради і вик.об.голови адміністрації, знав і начальник фін.відділа, всі знали та ніяк не діяли, робили вигляд що все добра - нехотіли визнати свою некомпетентність. А винна раптом стала керівниця освіти - ніби то вона відповідає за наповнення районного бюджету і розподіл коштів, доречі освіта є найбільшим платником податків в бюджет району (зарплати вчителям йдуть з державного бюджету), та ці податки потім йдуть космічні зарплати чиновникам а не на бензин в школи.
7. Filon / 9 грудня 2019, 13:13 Цитувати
2.1juriy
«Стає зрозумілим ,що начальник відділу освіти не на своєму місці.Не цікавиться даним питанням»

Тут більше погоджуся із Степаном, який написав "а сісти розібратися влом". Із чого стає зрозумілим, що начальник відділу освіти "не на своєму місці"? У відділу освіти немає власних коштів аби розплатитися за ППМ для автобусів. Чому немає грошей у районі - от у чому питання. будемо пробувати дізнатися причину і поінформувати читачів.
8. 1juriy / 9 грудня 2019, 13:28 Цитувати
Де в бачите в законі "Про місцеве самоврядування",що платити має районний бюджет і що 100%. Друге,з статті зрозуміло,що сільські ради не поінформовані начальником відділу освіти про стан справ.
9. микола козак / 11 грудня 2019, 11:01 Цитувати
А мені здається , що це черговий етап перетворення українців в дураків , які в подальшому будуть використовуватись виключно рабами.Розорили , розікрали країну , обіцяючи ефективних власників , тепер прийшов час готцувати рабів , адже безграмотна людина перетворюється просто на тупу робочу силу.Подивіться , як зараз приймають в омріяній Європі.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.