Із гранатами та патронами через пів країни

Із гранатами та патронами через пів країни

Під час проходження служби за контрактом військовий знайшов декілька вибухових пристроїв і возив їх у автомобілі.

Згідно з показами затриманого, у липні цього року він як солдат військової частини А 0501 перебував у зоні проведення Операції об`єднаних сил. Поблизу Попасної Луганської області, патрулюючи територію біля блокпосту, військовослужбовець знайшов у лісосмузі 9 металевих предметів з маркуванням ТНТ 11–49 зеленого кольору, металевий предмет циліндричної форми з написом УЗРГМ для РГ-42 і Ф1 34–68 в кількості 10 штук, металевий предмет зеленого кольору, схожий на корпус гранати РГД-5 з маркуванням 156–76 Т, металеві предмети, ззовні схожі на набої, у кількості 80 штук. Чоловік завантажив їх у автомобіль ВАЗ-2101 білого кольору та вивіз із зони проведення ООС, чим здійснив незаконне зберігання зброї без передбаченого законом дозволу.

31 липня батальйон патрульної поліції Кременчука під час патрулювання автодороги М-22 Кременчук — Полтава, поблизу Бутенок, зупинив «копійку», за кермом якої знаходився колишній військовий. У салоні автомобіля патрульні виявили сигнальні ракети та запали до гранат, у зв`язку з чим на місце події виїхала слідчо-оперативна група. У ході обшуку транспортного засобу поліцейські вилучили всі боєприпаси.

Відповідно до висновку експерта, виявлені предмети є ручними гранатами РГ-42 та РГД-5, припасами гвинтівочними патронами калібру 7,62х53 мм, що придатні для вибуху і стрільби.

Дії військового орган досудового розслідування кваліфікував за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне придбання та зберігання вибухових речовин без передбаченого законом дозволу».

 

Відбувся «легким переляком»

До судового розгляду між прокурором військової прокуратури Полтавського гарнізону і підозрюваним 30 вересня була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з нею, військовий беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди обвинуваченому призначать покарання за частиною 1 статті 263 ККУ у виді позбавлення волі строком на 3 роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком.

У результаті суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та військовим.

30 жовтня головуючий суддя Тетяна Тесленко визнала колишнього військовослужбовця винуватим за частиною 1 статті 263 ККУ та призначила узгоджене покарання у виді позбавлення волі на 3 роки.

На підставі статті 75 ККУ обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Військовий сплатить судові витрати в дохід держави 6908,44 гривні за проведення експертиз.

Речові докази, металеві предмети з маркуваннями, вилучені під час обшуку, що залучені до кримінального провадження та зберігаються в камері схову Кобеляцького відділу поліції, підлягають знищенню.





Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
9 грудня 2019, 09:11 | Кобеляки | Кримінал

1. Beri Mor / 9 грудня 2019, 11:11 Цитувати
Ненормативна лексика
Піздєц у нас закони.Дідові,який зробив самопал у гаражі для самооборони від бандюків,яких зараз розвелося,як грязі і "побратиму",який віз додому гранатомети і гранати явно для вбивства людей на мирній території-одинакові вироки.А головне,як «відмазують» бандюгана:"Металеві предмети,зовні схожі на набої".Та,блядь вам навіть древня бабуся скаже,що на фото патрони до "калаша".
2. orakul / 9 грудня 2019, 12:37 Цитувати
1.Beri Mor
«.А головне,як «відмазують» бандюгана:"Металеві предмети,зовні схожі на набої".»

Та не говори. І це вже ЕХО відмазує. Могли б написати так як є.

А ще мені цікаво, як вони пишуть " у зоні проведення Операції об`єднаних сил". А чого ж не пишуть на україно-російському хронті? Це вже змахує на якусь зраду. І оця шиза постійно присутня у статтях. І Селена десь пропала, не обурюється.
3. Filon / 9 грудня 2019, 20:01 Цитувати
Шановні, ну не погоджуся із вами. таки ж, пересмикуєте. У тексті ж чітко сказано про висновок експерта. Так забагато казенної мови. Але ж текст взятий із рішень суду.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.