Гунжель дещо перебільшив

Гунжель дещо перебільшив

«Павло Гунжель дещо перебільшив» – запевнив редакцію прес-секретар Нехворощанської ОТГ Олександр Зінченко. Він підтвердив, що ознайомився із постами Гунжеля в соцмережах і вважає, що той надто вільно інтерпретував події, що відбувалися на черговій сесії Нехворощанської громади. Пояснив: «Стосовно преміювання працівників апарату сільської ради, то депутати  прийняли рішення надавати такі премії тільки за їх погодженням з подання голови ОТГ, хоча це суперечить чинному законодавству і на цей момент «правозахисник» Павло Гунжель чомусь уваги не звернув. Так само й на те, що він не може бути помічником одного з наших депутатів, як йому хотілося, бо сам є депутатом Бутенківської громади. А міг би знати, що відповідно до чинного законодавства депутати можуть встановлювати розмір преміювання тільки голови громади, інших працівників голова преміює одноосібно в рамках своїх повноважень. Розумію, що в багатьох людей викликає подив постійне нарахування премій штатним працівникам сільської ради. Але тут не завжди мова йде про якусь додаткову винагороду, це може бути доплата до мінімальної зарплати. Скажімо, у працівника посадовий оклад становить 2859 гривень, а мінімальна заробітна плата – 4173 гривні, тож за рахунок щомісячного преміювання в розмірі 1314 гривень він може одержувати мінімальну зарплату».

Прокоментував Олександр Зінченко і ситуацію навколо нехворощанської лікарні: «На цей момент у планах громади – відкрити так званий центр надання медичних послуг, де в одному приміщенні розміщуватимуться бригада екстреної допомоги, амбулаторія сімейної медицини, а при ній – цілодобовий пост невідкладної допомоги, де будуть вісім стаціонарних ліжок. Усе це поки що лише в планах, їх реалізацією займаються активні депутати і керівництво громади. Уже замовлено проектно-кошторисну документацію, на яку депутати передбачили в бюджеті наступного року 332 тисячі гривень, потім проводитиметься капітальний ремонт приміщення і т.д. Усі підтримують цей напрямок розвитку медицини в Нехворощі, але до повної реалізації такої ідеї ще далеко. Паралельно громада прагне розвивати вже діючі медзаклади. Нещодавно в амбулаторію придбали гематологічний аналізатор і два ноутбуки, на сесії прийняли рішення фінансово підтримати сільські ФАПи, аби не допустити їхнього закриття чи скорочення штату медпрацівників. І ніхто з приїжджих активістів чи громадських діячів не зможе за нас вирішити наші проблеми, – насамкінець додав Олександр Зінченко. – Попіаритись і поїхати, але не більше того».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
29 грудня 2019, 15:27 | Нові Cанжари | Суспільство

1. Fuks / 29 грудня 2019, 15:57 Цитувати
Та який він громадський діяч той Гунжель..Так,побігати з камерою,перднути щось десь щоб вонь розійшлась і все..Ні діла,ні конкретних справ.Балабол.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.