За районний бюджет не проголосували

За районний бюджет не проголосували

Спершу депутати хочуть зустрітися з головою обласної адміністрації та нардепом.

24 грудня відбулась сесія Кобеляцької районної ради. Головне питання повістки денної — прийняття бюджету-2020. Та спершу присутні обговорили виконання цьогорічного районного бюджету.

Як розповіла заступник начальника фінансового відділу райдержадміністрації Олена Петрушина, станом на сьогоднішній день бюджет виконано на 83,9 відсотка, або 78 168 000 гривень, недовиконання — 15 000 000. За підрахунками фінвідділу, до кінця року в бюджет загалом має надійти 80 160 000.

Депутат Олег Решетило поцікавився в доповідачки, чи отримають до кінця місяця заробітну плату працівники бюджетних установ району.

— Є така надія, що все-таки закриємо. Обласна рада 20 грудня надала дотацію 3 000 000, які були спрямовані на зарплату за грудень. На сьогоднішній день не виплачено по заробітній платі 680 000 гривень. Це — заклади культури, клубні заклади, бібліотека, музична школа. Цю суму ми зможемо зібрати за рахунок власних надходжень. Остання позичка 2 600 000 гривень, яку ми брали для виплати зарплати за листопад, була повернута 13 грудня. Та поки що жодних термінів із виплати зарплати не порушено.

Цей рік район завершить із заборгованістю за енергоносії. Станом на 23 грудня зареєстровано зобов’язань за енергоносії на 2 576 000. Крім того, 800 000 винні за харчування школярів і 800 000 — по незахищених статтях (придбання й оплата послуг). Загалом на наступний рік перейде заборгованість близько 5 000 000.

Також Олена Петрушина повідомила, що районний бюджет на наступний рік становитиме 200 000 000 гривень, де власні надходження складуть 80 000 000. Цю суму бюджет отримає за рахунок надходжень податків із доходів фізичних осіб.

Депутат Олександр Ткаченко зачитав присутнім дані податкової:

— У мене є дані щодо 10 000 000 гривень, які ми недоотримали в районний бюджет, у порівнянні з 2018‑им. Це пов’язано з діяльністю підприємств, що працюють у нашому районі, а зареєстровані в інших. Хотілося б дізнатись, які є важелі впливу в нової влади, губернатора, майбутнього голови РДА, аби ці суми повернути. Наша фракція прийняла рішення не голосувати за новий бюджет, доки не отримаємо пояснень і не зрушимо це питання з місця.

Виконуючий обов’язки голови РДА Володимир Катишков пояснив, що з представниками Шматківського кар’єру, який працює на території Григоро-Бригадирівської сільради, ведуться переговори, аби вони перереєстрували в Кобеляцькому районі, а такі підприємства, як «Добробут» і «Кернел», провели оптимізацію, і законних підстав повернути їх немає.

У результаті, депутати не підтримали бюджет на 2020 рік, доки не обговорять фінансові питання з обласними керівниками, та залишили сесію відкритою.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
27 грудня 2019, 15:29 | Кобеляки | Фінанси



1. Fuks / 27 грудня 2019, 17:03 Цитувати
Ну й чого добились недалекі депутати? Треба ж було на комісіях працювати у вересні,жовтні,листопаді і т.д. Кобеляки ще раз довели свою недалекість і вибачте тупість.Не треба було вибирати хвермерів і підприємців,у них все шоколад..А що медицина,вчителі,освіта культура будуть недофінансовані то їм по барабану..Складіть мандати умники..Атак сорочки рвали на виброрах.
2. Fuks / 28 грудня 2019, 07:05 Цитувати
Шаноані депутати хвермери.У Губернатора,голови РДА засобів впливу нема,вони є виконавці.Більше методів у депутатів рад.Вони приймають рішення по величині місцевих податків і зборів,можуть прийняти рішення ззаблокувати роботу будь якого підприємства і воно може бути зраконним і т д і т п.Просто вам все по барабану,ви свої проблеми вирішуєте..Та й орендна плата за паї з якої платяться податки у більшост вас менша чим в кернел.
3. Beri Mor / 28 грудня 2019, 08:55 Цитувати
2.Fuks
«.Та й орендна плата за паї з якої платяться податки у більшост вас менша чим в кернел.»

Так впєрьод в "Кернел",які питання!
4. 1juriy / 28 грудня 2019, 20:47 Цитувати
"Виконуючий обов’язки голови РДА Володимир Катишков пояснив, що з представниками Шматківського кар’єру, який працює на території Григоро-Бригадирівської сільради, ведуться переговори, аби вони перереєстрували в Кобеляцькому районі, а такі підприємства, як «Добробут» і «Кернел», провели оптимізацію, і законних підстав повернути їх немає.
"А що Шматківськй карьєр видобуває в Григоро-Бригадирівці?Добробут та Кернел як слачували єдиний 4-ї групи так і сплачують розмір приблизно 300 гр за га - частина з них іде у сільську раду за місцем розміщенння земельної ділянки.Недобір -недоплачене пдфо з заробітної плати працівників яких скоротили в «добробуті» та "кернелі"плюс Білицький цукровий завод.Такі великі підприємства загублять район своєю оптимізацією.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.