Важка доля держслужбовця, або Про футбол, покійників і премії

Важка доля держслужбовця, або Про футбол, покійників і премії

«Щоб ти жив на одну зарплату!»

З кінофільму «Діамантова рука»

Усі пам’ятають цю смішну фразу, яка не втратила актуальності й для сучасних чиновників. Бо ще жоден з них не обділив себе заробітною платою та щедрими «чайовими» — преміями.

Як досить часто буває в реаліях життя держслужбовців Кобеляцького району, їх премії набагато більші від офіційного окладу. Також ці премії приурочують до різних «празників» — 1 Травня, Великдень, День взяття Бастилії чи День народження Патріса Лумумби. Головне — «не обідити» себе, любимого, і наплювати на те, що дороги неасфальтовані чи що на медицину коштів не вистачає.

Якби існувала нагорода «За найсмішніший бюджет розвитку», то пальму першості в Кобеляцькому районі отримала б Орлицька сільська рада. Її бюджет на 2020 рік буде на рівні 1 мільйону гривень, з них 840 тисяч — заробітна плата та преміальні. На розвиток громади заклали «аж» 32 тисячі гривень, розділивши їх так: на перевезення футболістів — 30 тисяч, на некрологи померлим односельцям у газеті «Колос» — 2 тисячі гривень. А для всіх інших, хто в 2020 році не планує приєднуватися до футболістів чи покійників, коштів не передбачили. Не дивно, що молодь тікає з Орлика, що із семисот хат ледве не половина стоять пустками.

Орлицькі депутати, вони ж, у більшості своїй, і працівники сільської ради, «напиляли» бюджетні кошти собі на премії, також встановивши надбавки «за інтенсивність» та «за важкі умови праці». Найважчий період їх роботи припадає на січень місяць (майже 15 днів вихідних та святкових). Організм не кожної людини витримає стільки «празників», але, як кажуть в народі, «солдат спить, сидиш бухаєш — а зарплата йде, та ще й з преміями».

За ці премії чиновникам у 2019 році довелося повоювати з незгодними депутатами та обуреними дерибаном односельцями. Лише приїзд представників районної ради врятував зарплати та премії орлицьким держслужбовцям (бюджет на 2019 рік був прийнятий лише в січні). Тоді голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський разом з представниками райдержадміністрації бився «за себе та за того парня», тому що премії для чиновників — річ сакральна, майже божественна. Не залишати ж без неї колег. Та й небезпечний прецедент створювати не можна, раптом і депутати інших рад почнуть прискіпливо та принципово до преміювання своїх дармоїдів, ой, вибачте, чиновників, ставитися.

Так увесь 2019 рік і хазяйнували: Валентина Богомаз — у Орлику, Володимир Кішінський — у районі. Так і дохазяйнувались: у Орлику — поділивши жителів на футболістів і покійників, у районі — отримавши «дірку» в 10 мільйонів у бюджеті за 2019 рік. Ця «дірка» перейшла в бюджет 2020‑го року, який, до речі, досі не прийнятий, і ніхто не знає, коли це станеться. Депутати Кобеляцької районної ради не хочуть брати на себе відповідальність за закриття шкіл та районної лікарні, бо коштів у 2020 році на ці заклади не вистачить, їх доведеться частково «оптимізнути». У 2018–19 роках добре «погуляли», виділяючи собі необґрунтовані зарплати та премії, а в цьому році наступає «похмілля».


Автор: Павло Гунжель
22 січня 2020, 09:15 | Кобеляки | Політика



1. микола козак / 22 січня 2020, 10:37 Цитувати
Чого дивуватись , це походить від української влади , адже тепер виробництво якоїсь продукції неважливе , недавно ми читали , що районний бюджет поповнюють бюджетники , от вони і стараються , чим більше їм , тим більше і в бюджет , своєрідна піраміда.
2. Lion2020 / 23 січня 2020, 10:38 Цитувати
Продовжуємо гуляти...
3. Ltava / 23 січня 2020, 17:32 Цитувати
1.микола козак
«своєрідна піраміда.»


Піраміда потреб Абрахама Маслоу — ієрархічна система потреб людини :))Рівень перший-Фізіологічні потреби (потреби найнижчого рівня) є необхідними для виживання. Вони включають потребу в їжі, воді, захисті, відпочинку, сексуальні потреби.:)) Вище не підіймаємося :))
4. микола козак / 23 січня 2020, 21:24 Цитувати
3.Ltava
«Піраміда потреб Абрахама Маслоу —»

Про що ти написав?
5. Ltava / 23 січня 2020, 21:25 Цитувати
4.микола козак
«Про що ти написав?
»

це складне :))))))))))))))))
6. Zorn / 24 січня 2020, 11:20 Цитувати
Піраміда Маслоу це аксіома. Вона діє. Я про інше. Фізична культура. Кругом футбол. Раніше грали для задоволення, спілкування, здоров’я. Тепер це бізнес. Бюджети гроші виділяють, спонсори дають. Футболістам зарплату платять, преміальні за голи, кошти дають на харчування, одяг, взуття... Зрозуміло , що фабрики та заводи позакривалися, то молодим хлопцям хоч якийсь підробіток. Інше: для кого вони ганяють мяч. На трибунах десяток - другий глядачів (це в Кобеляках, а в селах і того немає). Та й апарат управління футбольним процесом значно розрісся. Колись Детюк В.О. був один на весь район - професійний організатор спорту в районі. Зараз у нього повен кабінет чиновників від спорту, своя окрема бухгалтерія ( 90-роках всі фінансові оборудки вела бухгалтер райвиконкому). І всі вони утримуються за рахунок бюджету. Питання: чи збільшилося охоплення фізичною культурою жителів району, зміцнилося їх здоров’я, покращилося дозвілля?
7. Ltava / 24 січня 2020, 11:46 Цитувати
6.Zorn
«Питання: чи збільшилося охоплення фізичною культурою жителів району, зміцнилося їх здоров’я, покращилося дозвілля?»


Відповідь зрозуміла -НІ !!!! Але --- Хлі?ба та видо?вищ (лат. panem et circenses) — Ювенал, у своїй Х сатирі, використовував цей вираз для опису сучасних йому прагнень римського народу, протиставляючи ці прагнення героїчному минулому:

Цей народ вже давно … всі турботи забув,
і Рим, що колись все роздавав:
легіони, і влада, і лікторів зв’язки,
Стриманий тепер і про двох речах лише неспокійно мріє:
Хліба і видовищ! …

Вираз використовувався для опису політики державних діячів, які, підкуповуючи плебеїв роздачами грошей і продуктів, а також цирковими виставами, захоплювали і утримували владу в стародавньому Римі.

Вираз також використовується для негативного опису підкупу виборців та популізму в сучасній політиці.
8. orakul / 24 січня 2020, 14:36 Цитувати
3.Ltava
«
Піраміда потреб Абрахама »

Нє, блін, от нах ти цього Абрахама сюди вкинув. Ти ж бачиш, відразу і поклонники знайшлись. Президенти у вас абрахами, бог - абрахам і читаєте ви лише абрахамів. Чи ти й сам з абрахамів? Ти ж дивись, що той Абрахам талмудує. Він, блін, ізначально відштохується від того, що ти не людина і задурманю тобі голову аналізом інстинктів. Інстинкти, що в людини, що в тварин одні і ті самі. Приймаючи його теорію ти завідомо, апріорі погоджуешся, що ти тварина. Насправді не всі тут тварини, є ще й люди. Людина відрізняється від тварини наявністю розуму. Ось тобі правильна теорія. Учись студент.Посилання на www.youtube.com
9. orakul / 24 січня 2020, 14:47 Цитувати
7.Ltava
«Хліба і видовищ! »

Ну хоч тут ти правильно мислиш. Тільки хфутбол набагато древніший. Його ще в Єгипті придумали, хоч про це мало пишуть. Символіка там не римська а єгипетська. Мяч - то земна куля. А 22 гравці - то жерці, які її футболять. І футоблять по цей день. Пошарся і знайдеш, що у Єгипті було два клани по 11 чоловік у кожному. Вони і Єкипет розділили на Верхній і Нижній поки не зруйнували його нах а самі повтікали до Швейцарії. А у Біблію записали "всякое царство, разделившееся само в себе, опустеет". Це прямо стосується і України.
10. микола козак / 24 січня 2020, 21:04 Цитувати
Оце правильно , від важкої долі чиновників перейшли до Єгипту , піраміди Маслоу , далі давайте за євреїв ,ІІсуса христа , що ще там у вашому арсеналі ерудити ?
11. Ltava / 25 січня 2020, 10:50 Цитувати
10.микола козак
«що ще там у вашому арсеналі ерудити ?»


Злий Ви дядьку якийсь :))
12. микола козак / 25 січня 2020, 13:17 Цитувати
11.Ltava
«Злий Ви дядьку якийсь :))
»

Та зовсім я не злий , мене просто вражає , що ви один поперед другого стараєтесь показати свою ерудованість з вікіпедії і зовсім забуваєте , що ви коментуєте.Ви рішаєте глобальні світові проблеми , тобто пустодзвоните , і зовсім нічого про місцеві проблеми.Ну наприклад мені в Кобеляках чи санжарах до фені піраміди Маслоу , а ви в моєму коментарі підхватили слово піраміда і добалакались до древнього Єгипту , забувши про Кобеляцьких , чи Санжарських чиновників , забули , що прочитали в статті , яку коментуєте.
13. Ltava / 25 січня 2020, 14:24 Цитувати
12.микола козак
«Ну наприклад мені в Кобеляках чи санжарах до фені піраміди Маслоу »


Без коментарів:((
14. микола козак / 25 січня 2020, 19:08 Цитувати
13.Ltava
«Без коментарів:((
»

А що , нема у вікіпедії відповіді ?
15. Ltava / 25 січня 2020, 19:27 Цитувати
14.микола козак
«А що , нема у вікіпедії відповіді ?
»


Давайте «замнем» :)) Кожен має право на свою позицію яку інші повинні поважати :))
16. orakul / 26 січня 2020, 07:22 Цитувати
12.микола козак
«тобто пустодзвоните , і зовсім нічого про місцеві проблеми.Ну наприклад мені в Кобеляках чи санжарах до фені піраміди »


Скоро буде не до фені. От як цим українцям пояснити що їхній корабель захватили пірати, і штурмани тупо ведуть його на айсберг, щоб потім остаточно розграбувати. Судові журнали тупо переписуються або спалюються, щоб виживші, здичавілі і втративші розум пасажири в жовто-блакитних шароварах вже ніколи не взнали що з ними відбулося і ніколи не згадали, що той корабель колись був їхнім. Можете скільки завгодно прибирати в каютах, можете міняти матросів, можете хварбувати барабани у корабельних музикантів – все пох. Доля у виживших буде одна – доля «рабів німих». Ваш «кептейн блек» вже зібрався вам збудувати Малий Єршалаїм. Радійте. З часом буде вам ще й Великий. СУГС.
Посилання на procherk.info
17. orakul / 26 січня 2020, 07:24 Цитувати
13.Ltava
«Без коментарів:»

Ну шо ти так бистро здався?
18. Ltava / 26 січня 2020, 07:51 Цитувати
17.orakul
«Ну шо ти так бистро здався?»


Про бісер згадав :))
19. orakul / 26 січня 2020, 07:53 Цитувати
11.Ltava
«Злий Ви дядьку якийсь»

Ти дядька запитай, якщо піраміди ні при чому, то нахрена ними гроші пообмальовували? На 500 гривнях було тільки око в піраміді, а на 1000 вже жужче оборзіли, вже ледь не герб ізраільський намалювали. Поки що трішки завуальований, не кожен пришелепок побачить, але то поки що. Хоча, як на мене, то досить відверто намальовано. Прийде час і пришелепкам на лобі будуть піраміди малювати. Вони згадають пришелепкам і Бабин Яр і інше. Думаєш здря в нашому Колосі штук шість чи сім статей було про Голокост в Кобеляках. Отакі блін ми знамениті. Посилання на ru.wikipedia.org
20. Ltava / 26 січня 2020, 07:56 Цитувати
19.orakul
« здря в нашому Колосі штук шість чи сім статей було про Голокост в Кобеляках. Отакі блін ми знамениті.»


:)))))))))))))))))))))))))))) Вам же казали не читати їхні газети перед їжею :)))))))))
21. микола козак / 26 січня 2020, 09:53 Цитувати
Ну і який толк , що ви панове написали тут за піраміди на грошах, щось від цього змінилося ? Тими грошима видають премії Кобеляцьким чиновникам про що написано вище.Вийдіть з плакатами НІ ПІРАМІДАМ НА ГРОШАХ , до райадміністрації , можливо українці вас підтримають.Що поробиш , коли всі українські президенти їздять до стіни плачу , моляться там за Україну , а може за щось інше , ви ж їх вибирали.
22. Ltava / 26 січня 2020, 11:00 Цитувати
Кобеляцькі чиновники наскільки примітивні що тратити час на обговорення їхніх проступків мені шкода :((
23. orakul / 27 січня 2020, 12:09 Цитувати
20.Ltava
« Вам же казали не читати їхні газети перед їжею»

Я їх не читаю ні перед їжею, ні після, і телевізор вже шостий рік не дивлюся. Але... справа ж не в мені. Ті газети взахльоб читають пересічні. Поначитувалися і тепер вже кожний другий каже: так Кобеляки ж таки було єврейським містечком. Ти поняв, що ти тут ніхто, і звать тебе ніяк, хоч пять шаровар одінь і три вишиванки. В голови половині пришелепуватих вже "вбито", що Кобеляки - єврейське містечко. Ось наблюдай як скоро візьмуться реставрувати чи відроджувати єврейське кладовище. І в перших рядах будуть патріоти в вишиванках. Потім вони відкопають там якогось цадика і пішло-поїхало - Кобеляки стануть другою Уманнью. СУГС.
24. orakul / 27 січня 2020, 12:21 Цитувати
21.микола козак
« написали тут за піраміди на грошах, щось від цього змінилося ?»

Написали, тому що треба починати з початку. "Отыщи всему начало и ты многое поймешь" (К.Прутков) Тепер вже нічого і не зміниться. Раз вони вже їх понамальовували, то це говорить про те, що вся влада у них, і вже нічого не зробити. То символ такий, як тавро на лобі. Тепер можете тут до третього пришестя розсуждать про корупцію, про зарплати і пенсії, то все дарма. Вас все одно одурять. Цікаво інше, що колись журналюги намагалися зясувати, хто ж ті піраміди понамальовував, хто ескізи грошей затверджував? Та фіг вам. Ні Ющенко, ні Гетьман, ні який інший хрен, тіпа на знають і нічого не бачили. Ну як вроді вони самі там зявилися, чи то з неба впали, чи то якийсь божий дар був, як Мойсеєві скрижалі. Все просто. "Дайте мне управлять деньгами страны и мне нет дела какие там законы", - приблизно так говорив колись Ротшільд. Думаю, що ніхто цього й не заперечить крім свідомих. А деньгами вони управляють настільки що навіть помітили їх своїми пірамідками. А ви тут чубдесь, переливайте з пустого в порожнє, запроваджуйте рехформи, ходіть на вибори. Та вже пох ті вибори. В усіх партіях є свій рабинович. Зашморг вже затягнувся. І чим дуже ви будете брикатися, тим він дуже затягуватиметься.
25. orakul / 27 січня 2020, 12:25 Цитувати
21.микола козак
«президенти їздять до стіни плачу , моляться там за Україну , а може за щось інше , »

Та отож, ніхто не зна за що вони там моляться. Вони туди ще й записочки кладуть із своїми побажаннями, тіпа до бога. Потім рабини їх попрочитують і не треба ніяких ФСБ. З цієї ж серії і "тайна ісповіді". Ну навіщо якісь розвідки, коли до попа приходять і баби, і мінстри і сповідуються. Залишається попу тільки звіт написати, таку собі аналітичну записку.
26. Ltava / 27 січня 2020, 17:05 Цитувати
25.orakul
«Залишається попу тільки звіт написати, таку собі аналітичну записку.»


Що регулярно і робили попи по всій території СРСР :))
27. orakul / 28 січня 2020, 10:54 Цитувати
26.Ltava
«
Що регулярно і робили попи по всій території СРСР»

Робили, що в цьому дивного. Чи ти думаєш, що тільки в Україні повинні бути спецслужби? Різниця в тім, що ті служби працювали на розбудову країни і її захист, а ці - на її розвал. Та тоді дуже в попів і не попасешся, бо хто в ту церкву ходив? Це не те що зараз - табунами пруть, від президента і до простої бабусі.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.