Слідчі Полтавського ДБР затримали поліцейського на вимаганні хабаря в 1500 доларів

Слідчі Полтавського ДБР затримали поліцейського на вимаганні хабаря в 1500 доларів

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали оперуповноваженого Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі 1500 доларів США (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, правоохоронець розглядаючи заяву про можливе самовільне захоплення земельної ділянки місцевим підприємцем, під час будівництва закладу громадського харчування, висунув вимогу останньому сплатити 1500 доларів США. У разі відмови, обіцяв внести відомості, викладені у заяві, до Єдиного реєстру досудових розслідувань та притягнути підприємця до кримінальної відповідальності.

Поліцейського затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди. Наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Нацполіції України.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.


Автор: Державне бюро розслідувань
21 січня 2020, 15:08 | Полтава | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.