Новообраний голова Полтавської міської організації «ОПЗЖ» Ілля Кива пообіцяв, що екс-мер Мамай сяде на лаву підсудних

Новообраний голова Полтавської міської організації «ОПЗЖ» Ілля Кива пообіцяв, що екс-мер Мамай сяде на лаву підсудних

Нардеп і новий керівник міської організації «Опозиційна платформа — За життя» Ілля Кива назвав Олександра Мамая злочинцем, який понесе відповідальність за свої злочини найближчим часом

Сьогодні у Полтаві відбулася конференція міської партійної організації «Опозиційна платформа — За життя», на яку прибуло центральне партійне керівництво — нардепи Віктор Медведчук та Вадим Рабінович. На зборах, за поданням стратегічної ради партії, обрали керівництво міської організації. Головою місцевого осередку став народний депутат Ілля Кива, його заступником обрано Володимира Гриценка. Обрання полтавця Іллі Киви на цю посаду не стало несподіванкою, про це він сам говорив ще у жовтні 2019 року – пише ІВ «Полтавщина».

Після організаційних моментів лідери партії указали на необхідність миру, проблему зовнішнього управління Україною, на падіння економіки, продаж землі та антисоціальний проект трудового законодавства. Вадим Рабінович наголосив на тому, що Полтава — це душа України, тому Іллі Киві партія довірила найпочеснішу місію.

В ході брифінгу Ілля Кива пообіцяв рівно через місяць представити команду, яка піде на вибори до Полтавської міськради та вибори міського голови. Він указав на необхідність очищення Полтави від «нечисті», яка за 15 років перетворила «красиве, чисте, інтелігентне місто — на село, вкрите мороком».

«Полтавщина» запитала з приводу участі вже екс-мера Полтави Олександра Мамая на з’їзді партії у січні 2019 року. Коли він визнав себе щасливим від того, що є членом команди «ОПЗЖ»:

— Я сьогодні маю честь очолювати обласний осередок «Опозиційної платформи — За життя». Сьогодні, спілкуючись із двома лідерами, я в черговий раз переконуюся, що наша мета — це дійсно, в першу чергу, мир та відновлення економіки держави. На превеликий жаль, із Юрій Анатолійовичем (Бойком. — ред.) та із Вадимом Зіновійовичем (Рабіновичем. — Ред.) я познайомився нещодавно. Але є щастя, що наша дружба і співпраця будуть тривати все наше довге життя. І буде тривати заради держави під назвою Україна.

Ще місяць назад, спілкуючись із Вадимом Зіновійовичем, мені хотілося, щоб пройшло об’єднання всіх опозиційних сил, які існують в нашій державі. І сьогодні ця мрія збулася... Колись Марк Твен сказав, людина в цьому житті народжується двічі: коли людина бачить цей світ і коли вона розуміє, навіщо вона його побачила. Сьогодні я переконався, навіщо я бачу цей білий світ. Я бачу його, щоб бути поруч із вами, щоб іти разом із вами до перемоги. Я щасливий, що саме сьогодні ми висуваємо в кандидати Юрія Анатолійовича Бойка.

Ілля Кива був категоричним у своїх оцінках щодо екс-мера Полтави:

— Мамай — це аферист та злочинець, у прямому сенсі цього слова. Найближчим часом він буде сидіти на лаві підсудних за пограбування бюджету та інші злочинні діяння... Свого часу він використав бренд партії в особистих інтересах, щоб ефективніше ухилятися від відповідальності під лозунгами політичних переслідувань.

Напевно, мова йде про неофіційну підтримку Олександра Мамая з боку партії, коли у того тривав судовий процес щодо поновлення на посаді мера. Ймовірно, на якомусь етапі в «ОПЗЖ» зрозуміли, що Олександр Федорович їх просто обдурив своїми обіцянками. Тому екс-мер програв судовий процес, хоча на старті, за деякою інформацією, мав непогані шанси на успіх.

Щодо підтримки Кивою Мамая в процесі його відсторонення, то нардеп вважає, що захищав не мера, а букву закону, а взагалі тоді «одні шарлатани та аферисти замінили інших шарлатанів та аферистів».


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»
22 січня 2020, 10:21 | Полтава | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.