Затримали полтавського податківця, який вимагав від підприємця 85 тисяч доларів хабаря

Затримали полтавського податківця, який вимагав від підприємця 85 тисяч доларів хабаря

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, затримали одного із заступників начальника оперативного управління  ГУ ДФС у Полтавській області за вимагання неправомірної вигоди у сумі 85 тисяч доларів США.

За попередньою інформацією, податківець вимагав від харківського підприємця неправомірну вигоду у сумі 85 тисяч доларів США. За хабар посадовець обіцяв вплинути на слідчого ДФС та вирішити питання повернення вилученого під час обшуку майна та допомогти бізнесменові уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків. Розслідування вищевказаного провадження здійснювалось слідчим управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС України. 

Всю суму неправомірної вигоди підприємець передав посередникові, після чого податківець і його спільник були затримані слідчими Державного бюро розслідувань в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про повідомлення посадовцю ДФС про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.






Автор: Державне бюро розслідувань
23 січня 2020, 14:31 | Полтава | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.