Влада Полтави планує витіснити приватних перевізників із кільцевого маршруту

Влада Полтави планує витіснити приватних перевізників із кільцевого маршруту

Влада Полтави планує замінити приватних перевізників тролейбусами, які отримають за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку

Полтавці невдоволені станом громадського транспорту. У «маршруток» відпадають двері, колеса, водії їздять п’яні та палять в салоні. Однак «викинути» перевізника за порушення з маршруту важко, бо поки що ніким замінити - пише ІВ «Полтавщина».

Заступник міського голови Олексій Чепурко відповів:

— За місяць-два неможливо розв'язувати цю проблему. Ми підписали кредитну угоду з ЄБРР. Сподіваємося, що до кінця року отримаємо 40 тролейбусів. З них частина замінить старі тролейбуси. Я дав доручення директору «Полтаваелектроавтотрансу» відпрацювати механізми: як додавати тролейбуси, щоб зменшити транспортну напругу. Максимальну кількість тролейбусів ми пустимо на «кільце». Приватних перевізників, які працюють там, будемо витісняти тролейбусами. Депутати заклали 20 мільйонів гривень на придбання автобусів в цьому році. Для «Полтаваелектроавтотранс» плануємо придбати 10 автобусів. Зараз ведемо перемовини з різними банками про можливість кредитування і лізингових програм, щоб купити більшу кількість автобусів.

В кінці грудня Полтава підписала контракт з корпорацією «Богдан» на поставку 40 тролейбусів. «Полтаваелектроавтотранс» та ЄБРР не показали текст договору, тому невідомо коли прийде перша партія тролейбусів.

— Є певні питання з банком. Проходимо бюрократичні процедури. Ми чекаємо на графік. Минулого тижня була розмова із представником банку. Він підтвердив, що все, що від нас потрібно, ми зробили. Зараз головне — запустити перший транш, тоді все розблокується і піде швидше, — пояснив Олексій Чепурко.

Як відомо, у Полтаві є дефіцит на водіїв тролейбусів. Однак Олексій Чепурко говорить, що при отриманні нових тролейбусів, браку кадрів не буде. Водії навчаються в Кременчуці, також у Полтаві хочуть зробити школу навчання водіїв на базі «Полтаваелектроавтотрансу».

Під час підписання договору між КП «ПЕАТ» та корпорацією «Богдан», називали дату поставки усіх 40 тролейбусів — це вересень 2020 року. Тепер надії отримати усю партію змістилися на кінець року.


Автор: Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»
13 лютого 2020, 12:23 | Полтава | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.