Руденківську ОТГ можуть приєднати до Новосанжарської

Руденківську ОТГ можуть приєднати до Новосанжарської

Не виключено, що своє існування припинить і Малоперещепинська громада.

У неділю на сторінці Руденківської об’єднаної територіальної громади в мережі Фейсбук з’явилося повідомлення від голови ОТГ Сергія Головка.

«Звертаюсь до громади Руденківської ОТГ. Попри всі обіцянки Мінрегіону зберегти вже об’єднані громади, насправді існує велика вірогідність, що Руденківська та Малоперещепинська ОТГ можуть припинити самостійне існування внаслідок примусового приєднання до Новосанжарської громади. Підтвердженням цього є виключення наших громад із Перспективного плану розвитку територій Полтавської області, хоча ще півроку тому ми були в цьому переліку. Зробила це ОДА в режимі таємності, без будь-яких консультацій з громадськістю, органами місцевого самоврядування, без оприлюднення прийнятих рішень. На 27 сесії Руденківської ОТГ було обговорено цю ситуацію та прийнято рішення звернутися до Мінрегіону та голови ОДА Олега Сінєгубова з проханням не заважати розбудові Руденківської ОТГ. Об’явлено збір підписів громадян на підтримку звернення. Усі, кому небайдужа доля нашої громади, зможуть поставити свої підписи в підтримку звернення в сільській раді, старостатах або у своїх депутатів на округах. Часу в нас до вівторка 11 лютого. З повагою, ваш сільський голова Сергій Головко».

До повідомлення був прикріплений лист, який за підписом очільника громади буде направлений у Мінрегіонбуд та Полтавську облдержадміністрацію, у ньому вказаний виконаний за два роки обсяг роботи та подальші заходи, що заплановані в Руденківській ОТГ.

Наступного дня кореспонденти тижневика зв’язалися телефоном із Сергієм Головком.

Він сказав:

— Офіційного документа щодо приєднання нашої громади до Новосанжарської ОТГ немає. Та інформацію я отримав від людей, які були присутні на зібранні, де обговорювали зміни до перспективного плану. Мені повідомили, що в межах району мають залишитися Нехворощанська і Драбинівська громади, а Руденківська, Малоперещепинська і вісім необ’єднаних сільських рад відійдуть до Нових Санжар. Представників нашої ОТГ на подібні зібрання і обговорення не запрошували. Ми справляємося з усіма повноваженнями, які нам передали після створення громади. Зараз плануємо відкриття Центру надання адмінпослуг і введення посади реєстратора. Ми ні в кого нічого не просимо, усе розбудовуємо почергово. Я вважаю, що неправильно нас так укрупнювати. Кожна громада повинна розвиватися, самостійно відшукувати кошти на своє утримання.

 

Для довідки

Руденківська ОТГ була створена в 2017 році шляхом добровільного об’єднання трьох сільських рад: Руденківської, Великосолонцівської та Клюсівської, у складі семи населених пунктів з населенням 3,9 тисячі (4,3 тисячі згідно з господарським обліком). Площа громади — 103,8 квадратного кілометра.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
16 лютого 2020, 12:35 | Нові Cанжари | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.