Кобелячани зустрічали весну

Кобелячани зустрічали весну

15 лютого жителя та гості містечка відзначили свято Стрітення.

Стрітення Господнє входить до 12 головних церковних свят. Пов'язане воно з принесенням до Єрусалимського храму дитя Ісуса. Сталося це через 40 днів після Різдва.

У храмах в цей день традиційно проводять святкові богослужіння. Із церкви потрібно взяти освячену свічку і воду, залишити їх вдома для захисту від негод.

15 лютого жителі та гості містечка відзначили свято Стрітення.

Стрітення Господнє входить до 12 головних церковних свят. Пов’язане воно з принесенням до Єрусалимського храму дитя Ісуса. Сталося це через 40 днів після Різдва.

У храмах у цей день традиційно проводять святкові богослужіння. Із церкви потрібно взяти освячену свічку і воду, залишити їх вдома для захисту від негод.

Святкування Стрітення походить ще з дохристиянських часів. У народі вірили, що цього дня зима починає відступати, а на її місце приходить літо. Дорогою вони зустрічаються та сперечаються між собою. Якщо до вечора потеплішає, то виграло літо і скоро настане потепління. Якщо ж, навпаки, похолоднішає, значить зима залишиться на деякий час.

У суботу в Кобеляках відбулося свято Стрітення. Його організацією займалися працівники Кобеляцької міської ради.

Із 11‑ї години на вулиці Касьяна розгорнулася ярмаркова торгівля, де відвідувачі могли придбати різноманітні сувеніри. Родзинкою ярмарку став виступ троїстих музик на чолі з Віктором Фесюрою. Для найменших відвідувачів працювали атракціони.

На сцені, поряд із Центром культури та дозвілля, виступали творчі колективи з Біликів, Іванівки, Золотарівки та інших населених пунктів Кобеляцького району, а також вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості.

Усі, хто зголоднів, юрбилися біля палаток зі стравами, у одній із яких свої кулінарні вміння демонстрували працівники Кобеляцького аграрного ліцею.








Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»



1. Zorn / 15 лютого 2020, 16:30 Цитувати
ЦИТАТА: "Організацією свята займалися працівники Кобеляцької міської ради." А де ж працівники РЦКД? Чому не долучилися до фесту на вулиці? Вони ж бюджетні, тому повинні працювати для громади.
2. Ltava / 16 лютого 2020, 18:51 Цитувати
1.Zorn
«Організацією свята займалися працівники Кобеляцької міської ради.»


хто бухав і кошти відмивав той і в організаторах раХУЄться:))):)))
3. barboos / 17 лютого 2020, 08:54 Цитувати
А де ж працівники РЦКД? Чому не долучилися до фесту на вулиці? Вони ж бюджетні, тому повинні працювати для громади.
А працівники РЦКД тим часом проводили заходи з нагоди Дня вшанування воїнів інтернаціоналістів та 31 річниці виведення військ з Афганістану, бо мало хто з громади згадав про цю дату.
4. Ltava / 17 лютого 2020, 17:37 Цитувати
3.barboos
«А працівники РЦКД тим часом проводили заходи з нагоди Дня вшанування воїнів інтернаціоналістів та 31 річниці виведення військ з Афганістану,»


Які заходи ? В райдержадміністрації самодіяльність послухали ? про авганців раз у рік згадали ? А де тематичні уроки ? Де зустрічі із школярами і АТОвцями? Одна відбувальщина :((
5. orakul / 18 лютого 2020, 18:14 Цитувати
Так що ж то було? Чи то дохристиянське народне астрономічне свято, чи "Пов’язане воно з принесенням до Єрусалимського храму дитя Ісуса". Автор побоявся тему копати, чи сам не зна? І нах нам той Єрусалимьский храм, якби хто сказав?
6. Ltava / 18 лютого 2020, 18:41 Цитувати
5.orakul
« І нах нам той Єрусалимьский храм, якби хто сказав?»


Початок виборчої агітації, зовсім ви відсталий :))
7. luna / 18 лютого 2020, 19:53 Цитувати
хто бухав і кошти відмивав той і в організаторах раХУЄться:))):)))
У вас стільки жовчі ! Суцільний негатив у коментах ! Хоча, як стверджують східні філософи, кожен ділиться тільки тим, чим наповнений він сам.... А захід був непоганий... У всякому разі людям настрій підняли.
8. orakul / 18 лютого 2020, 20:07 Цитувати
6.Ltava
«Початок виборчої агітації, зовсім ви відсталий :»

Ба як! Може ти і правий. А я б агітував своїм, словянським. Та тільки мабуть народ наш без Ярусалиму вже ніяк не може жити.
9. Fed654Frumos / 18 лютого 2020, 20:44 Цитувати
У нас всі свята-суцільна шароварщина.Може досить?

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.