Геннадію Сумському довелося стати рятувальником

Геннадію Сумському довелося стати рятувальником

Царичанський селищний голова допоміг поліцейським і «еменесникам» зняти з височезного димаря чоловіка, який погрожував покінчити з життям.

У Царичанці 14 лютого сталася надзвичайна подія. Один із місцевих жителів виліз на дах Будинку культури, потім на комин і, погрожуючи самогубством, почав вимагати зустрічі з Президентом Зеленським. На щастя для всіх, суїциду не сталося.

Повідомлення про те, що на димарі Центру культури і дозвілля сидить і голосно кричить чоловік, надійшло до місцевого відділення поліції близько 14‑ї години. Поліцейські одразу прибули на місце події. Це зайняло хвилину, адже будівлі райвідділення та РЦКД розташовані поруч.

Правоохоронці оточили місце події і почали перемовини з відчайдухом, який вибрав такий оригінальний спосіб комунікації. За їх словами, чоловік вів себе агресивно і неадекватно. У перемовини з місцевими поліцейськими вступати не хотів. Приїхали представники з обласного управління Нацполіції. Але і їм не вдалося умовити чолов’ягу злізти з комина.

Тоді в ролі перемовника згодився виступити селищний голова Царичанки Геннадій Сумський, який теж перебував на місці події. Він якраз викликав спецтехніку із одного з місцевих підприємств. Адже в Царичанці ні в «еменесників», ні в комунальників немає обладнання, яке здатне піднімати людей чи вантаж на висоту двадцять метрів. Коли техніка прибула, Геннадій Сумський разом із одним з депутатів у спеціальній «люльці» піднялися на висоту димаря. Після кількахвилинних перемовин потенційний самогубець погодився спуститися на землю. Його знімали за допомогою тієї ж спецтехніки. На землі відчайдуха оглянули медики із бригади «швидкої допомоги». Було прийняте рішення госпіталізувати бешкетника в лікарню, адже, перебуваючи дві години на висоті майже двадцять метрів при температурі повітря близько нуля, чоловік міг отримати переохолодження організму. Окрім того, його потрібно було привести до нормального психологічного стану. Адже, за словами поліцейських, «верхолаз» перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На прохання редакції ситуацію прокоментував заступник начальника Царичанського відділення поліції Євген Мандзюк.

Ось що він розповів:

— Одразу хочу повідомити, аби припинити поширення будь-яких чуток, що громадянин, якого зняли із димаря, перебуває у себе вдома. Поліцейські його не затримували. Та й за цей скандальний вчинок він відповідальності нести не буде. А ось за інші свої діяння він постане перед судом. Адже чоловік, який 14 лютого збурив усю Царичанку, добре відомий правоохоронцям. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. І зараз є фігурантом одразу трьох кримінальних проваджень. Увечері, напередодні події, ми отримали повідомлення від його співмешканки про те, що він завдав їй тілесних ушкоджень. Ця інформація була внесена в Реєстр досудових розслідувань. Вранці бешкетник прийшов до відділення поліції, щоб, так би мовити, з’ясувати стосунки. Він провокував поліцейських на конфлікт. Це йому не вдалося. Тоді чоловік пішов у прокуратуру, вчинив бешкет там. Ми зареєстрували це як факт хуліганських дій. Потім він знову приходив до відділення, знову провокація не вдалася. І тоді через кілька годин бешкетник заліз на димар і почав висувати свої неадекватні вимоги. Упевнений, що до цієї, з дозволу сказати, акції він готувався. Адже при собі мав мотузку і вимагав, щоб по ній йому подавали продукти і пауербанк для підзарядки мобільного телефону. Ні про яке самогубство мова не йшла, чоловік прагнув привернути до себе увагу. Це йому вдалося, після цього інцидент був вичерпаний. Але від кримінальної відповідальності за інші діяння це нашого бешкетника не звільняє.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
20 лютого 2020, 12:10 | Царичанка | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.