Особи з інвалідністю можуть стати програмістами

Особи з інвалідністю можуть стати програмістами

Міністерство соціальної політики разом з громадською організацією «Прометеус» та асоціацією «Інформаційні технології України» підписали Меморандум про співпрацю та презентують соціальний проект «Ти можеш усе! Можливості безмежні».

Особи з інвалідністю можуть навчатись безоплатно на онлайн-курсах та по завершенню брати участь у конкурсах на вакантні посади в провідних ІТ-компаніях України. Ознайомитись із проектом можна за посиланням https://education.msp.gov.ua.

Проект триватиме наступні півроку в кілька етапів. Реєстрація відбуватиметься з 5 лютого (https://prometheus.org.ua/you-can-everything/). На сторінці детального опису курсу, що відкриється, потрібно натиснути у верхній частині на кнопку ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА КУРС. Під час реєстрації учасники мають обрати два обов’язкові курси і за власним бажанням декілька додаткових курсів.

Навчання розпочнеться з 5 березня. Навчальний процес триватиме 14 тижнів, ще тиждень відводиться на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі — конкурси на вакантні посади. Під час навчання можна користуватись розділом ОБГОВОРЕННЯ. У цьому розділі ставлять питання менторам, викладачам, які залучені до підтримки осіб з інвалідністю.

За результатами пройдених курсів та успішно складеного тестування видаються сертифікати.

Починаючи з 8 червня, будуть оголошені конкурси на вакантні посади в ІТ-компаніях України. При наявності сертифікатів та довідки про інвалідність особи з інвалідністю зможуть подати свою кандидатуру на участь.


Автор: Оксана ВОВК, заступник начальника управління соцзахисту

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.