У «Дзвінких голосах» визначили переможців

У «Дзвінких голосах» визначили переможців

У щорічному пісенному конкурсі обрали кращих вокалістів серед двох вікових категорій.

28 лютого в Новосанжарському центрі культури і дозвілля відбувся гала-концерт «Дзвінких голосів

На ньому виступили вокалісти, які пройшли відбірковий тур та два конкурсні етапи.

Як розповів директор Руденківської школи та керівник конкурсу Андрій Дігтяр, у 2020‑му «Дзвінкі голоси» відзначають своє дев’ятиріччя.

— Цього року заявки на участь подали 24 вокалісти із Новосанжарського району, Кобеляк і Полтави. Виступи учасників оцінювали заслужені артисти України Наталія Сулаєва та Валерій Соколик, артистка філармонії Лариса Борисенко, хореограф Євген Каблучка, переможці всеукраїнських конкурсів Богдан Сулаєв, Ігор Гела та Яна Вишигородська. Журі відібрало 14 учасників, які змагалися в молодшій та старшій вікових категоріях, 6 та 8 виконавців відповідно. Конкурсні етапи проходили в Руденківській школі 7 та 14 лютого. Якщо порівнювати з попередніми роками, то це середня наповнюваність конкурсантів, — сказав Андрій Дігтяр.

Член журі Валерій Соколик відзначив організацію заходу та рівень учасників:

— Мені здається, що виконавці з молодшої вікової групи сильніші за старших товаришів по сцені. Тому ті учасники, які сьогодні не переможуть, мають у запасі цілий рік, аби випробувати свої сили знову. Хочу відмітити, що всі учасники старалися і вчилися правильно виконувати пісні, триматися на сцені, танцювати. Їх високий рівень підготовки можна оцінити на сьогоднішньому гала-концерті.

Традиційно, кожен із конкурсантів виконав по одній музичній композиції. Далі учасники старшої вікової групи заспівали в дуеті з одним із членів журі. Також глядачі переглянули кілька танцювальних номерів, які поставили хореографи Юлія Деревеня й Олена Борт.

Далі настала хвилююча мить для конкурсантів, адже ведучі оголосили імена переможців.

Кращим вокалістом у молодшій віковій групі став житель Клюсівки Андрій Маслюк.

Третє місце посіла Анна Почеп із Богданівки, другою стала полтавка Аріана Великородна. А перемогла в «Дзвінких голосах-2020» новосанжарка Анастасія Пузаненко. Переможці обох вікових категорій отримали по 1500 гривень, а лауреати — 1000 та 750.

Анастасія Пузаненко повідомила, що це її ювілейний конкурс, адже за перемогу дівчина змагалася п’ять років. Та вона впевнена, що може співати ще краще і тому й надалі займатиметься вокалом і саморозвиватиметься. Грошовий приз витратить на сценічні костюми і подарунок для подруги на день народження.

— Хочу сказати величезне спасибі глядачам за те, що вас знову з нами багато. Дякуємо батькам, вони возять на конкурс, шиють костюми.

Також автор ідеї і режисер «Дзвінких голосів» Олена Мостова подякувала глядачам, які підтримували учасників протягом конкурсних етапів та на гала-концерті. Особливу вдячність висловила батькам, котрі возили дітей на прослуховування, допомагали готувати пісні й танці, шили та купували наряди.

Автор конкурсу оголосила імена виконавців, за яких віддали свої голоси глядачі:

— У мене в руках два дипломи. І хочу сказати, що молодь «рулить». Обидві учасниці з Руденківки і обидві виступали в молодшій віковій групі. Це — Вікторія Павлусова і Яна Панасенко.

Усі конкурсанти отримали дипломи і подарунки від голів сільських і селищних рад. А кобелячанкам Софії Пільгук та Інні Яременко міський голова передав по 1000 гривень.

На завершення Андрій Дігтяр відзначив постійних спонсорів конкурсу і анонсував, що в наступному році «Дзвінкі голоси» обов’язково відбудуться, адже 2021‑й стане ювілейним у житті конкурсу.

— Святкувати будемо весело, з розмахом. А формат залишаємо в секреті, — підсумував директор конкурсу.












Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.