Підприємці Полтавщини вже отримали кредити на суму понад 9 мільйонів гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%

Підприємці Полтавщини вже отримали кредити на суму понад 9 мільйонів гривень за програмою «Доступні кредити 5-7-9%

У Полтавській області презентували програму державної підтримки суб’єктів малого і мікропідприємництва «Доступні кредити 5-7-9%».

В Україні програма працює з 1 лютого. Вона запроваджена за ініціативи Президента України та Прем'єр-міністра України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Програма покликана стимулювати появу нових підприємців та заохотити українців відкривати і розвивати власний бізнес в Україні.

Полтавська обласна державна адміністрація координуватиме роботу проєкту в регіоні.

Як розповів голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, за цією програмою підприємці Полтавщини вже отримали кредити на суму понад 9 млн грн.

«Ініціатива розрахована підтримати та стимулювати підприємництво. Це дешеві кредити, які у партнерстві з банками дозволяють розвивати підприємництво та залучати  більше інвестицій. У межах  інвестиційного офісу облдержадміністрація координуватиме роботу. Наше завдання, щоб банк та клієнт знайшли один одного», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області зауважив, що Президент України Володимир Зеленський під час перебування на Полтавщині зазначив, що програма буде доопрацьовуватися, й нею зможе користуватися не лише малий та середній бізнес, а й великий.

Керівник Офісу розвитку малого й середнього підприємництва при Мінекономіки Андрій Слабінський розповів, що з державного бюджету було виділено 1,5 млрд грн на підтримку підприємництва. За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження.

«Відсотки залежать від річного доходу підприємців.  Від 25 до 55 млн грн у рік підприємці потрапляють на відсоткову ставку 9%. Менше 25 млн грн – 7%. Відповідно за кожного найманого працівника підприємець може зменшувати свою відсоткову ставку на 0,5 % до 5%», – сказав Андрій Слабінський.

Нині до прогарами, крім державних банків, долучаються й приватні.

Також паралельно працюватиме навчальна програма для тих підприємців, які   мають розробити бізнес-план.

На Полтавщині учасниками ініціативи стали підприємці з різних галузей, починаючи від пекарні й завершуючи магазинами, кав’ярнями тощо.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА
11 березня 2020, 12:52 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.