У Бутенках на 8 березня стріляли (доповнено)

У Бутенках на 8 березня стріляли (доповнено)

Свято всіх жінок не обійшлося без кримінальних подій. У неділю, близько 18‑ї години, у Бутенках член місцевого громадського формування їхав на власному автомобілі. На стадіоні він побачив юнака, який займався бігом. І вирішив, що той втікає від нього.

Бутенківець напав на хлопця та почав його бити. А коли незнайомець спробував утекти, застосував травматичну зброю.

Про збройний напад у Бутенках поліцію повідомив батько хлопця. Виявилося, що 19‑річний юнак працює в одній з дорожніх організацій, які базуються на околиці Бутенок. Сам член громадського формування, 1991 року народження, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік працює в місцевій пожежній охороні.

Того ж вечора його затримали працівники Кобеляцького райвідділу поліції. Подія внесена в Єдиний реєстр досудового розслідування, відкрите кримінальне провадження за статтею 15 частиною 2 та статтею 115 частиною 1. Дії бутенківця розцінюють як замах на вбивство.

10 березня Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що «Поліція розпочала досудове розслідування за фактом замаху на вбивство, що стався 8 березня у селі Бутенки.

Під час сварки 28‑річний чоловік наніс травматичним пістолетом кілька ударів жителю Вінницької області в ділянці голови. А потім ще й здійснив кілька пострілів у бік потерпілого, коли той намагався втекти. На щастя, жодна куля не влучила.

Потерпілого з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано до приймального відділення Кобеляцької ЦРЛ. Чоловік від госпіталізації відмовився.

За фактом замаху на умисне вбивство відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками статті 15 та частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Фігуранта затримано в порядку статті 208 КПК України та повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Спецзасіб вилучено та направлено на експертизу. Тривають слідчі дії».

Заступник бутенківського сільського голови Ігор Федь підтвердив, що місцевий житель, який фігурує у справі, дійсно є членом громадського формування. 8 березня він не патрулював вулиці населеного пункту, оскільки такі заходи проводяться лише спільно з працівниками поліції. Після засідання комісії чоловіка виключать із громадського формування. Також його звільнять з місцевої пожежної частини, де він працює водієм.

У вівторок, 10 березня, Кобеляцький районний суд обрав запобіжний захід для бутенківця у вигляді цілодобового перебування під домашнім арештом.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
12 березня 2020, 13:34 | Кобеляки | Кримінал

1. Fuks / 12 березня 2020, 14:03 Цитувати
Ненормативна лексика
Відбілили вже придурка..а сидіть же повинен по повній.Бутенківці кажуть що він безпредельщик кончений.
2. Swetka 48 / 12 березня 2020, 14:13 Цитувати
А хто сумнівався. Ворон ворону око не виклює. Там усі такі.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.