Новосанжарський суд призначив 9 років ув’язнення чоловіку, який милицею зґвалтував знайомого

Новосанжарський суд призначив 9 років ув’язнення чоловіку, який милицею зґвалтував знайомого

Суд виніс вирок чоловіку, який у селі Нехвороща зґвалтував знайомого милицею — потерпілий невдовзі помер від отриманих травм

Новосанжарський районний суд Полтавської області виніс вирок Василю Петлі, який під час п’яної бійки зґвалтував милицею співмешканця своєї колишньої. 38-річний чоловік від отриманих травм невдовзі помер. Суддя Юлія Афанасьєва засудила винуватця до 9 років позбавлення волі. Про це розповідають журналісти ІВ «Полтавщина».

 

Версія слідства

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, 16 вересня 2018 року, близько 18:00, 53-річний Василь Петля на своєму подвір’ї, будучи п’яним, посварився з потерпілим та почав його бити. Обвинувачений вдарив 38-річного чоловіка по обличчю, а коли той впав, то декілька разів вдарив ногою по тулубу.

Коли через побиття потерпілий не міг опиратися, Василь Петля взяв металеву милицю у свого знайомого, який має інвалідність, та зґвалтував нею потерпілого.

Після отриманих травм 38-річний чоловік деякий час ще знаходився за місцем проживання обвинувачуваного, а потім близько 6-ої години ранку 17 вересня пішов звідти та від отриманих травм помер у селі Нехвороща біля висохлого озера.

Відповідно до висновку експерта, смерть потерпілого настала від отриманих травм внаслідок зґвалтування.

 

Свідчення співмешканки потерпілого

27-річна співмешканка загиблого розповіла, що із Василем Петлею вона мешкала близько 10 років та має трьох спільних дітей. Із загиблим вона була знайома близько року, а з літа 2018 року у них були близькі стосунки. Василь Петля знав про її відносини з потерпілим.

Того дня у її, спільного з обвинуваченим, сина був день народження. Син проживав разом з колишнім, тому вона зі своїм братом та потерпілим приїхала привітати свою дитину. Коли вони приїхали, то відразу на подвір’ї почалася бійка, потім всі сіли за стіл.

27-річна жінка розповіла, що конфлікт між загиблим та обвинуваченим стався через неї — колишній співмешканець приревнував її до нинішнього. Також вона зауважила, що ґвалтувати потерпілого обвинуваченому допомагали ще двоє людей.

Після вказаних подій потерпілий близько 1,5 години лежав на підлозі роздягнутий — йому ніхто не надавав допомогу. А зранку, близько 7-ї години, Василь Петля вивів потерпілого з двору.

Також жінка розповіла, що за день до поїздки потерпілий вдарив її декілька разів у вухо, бо не хотів, щоб вона туди їхала. Але жінка не скаржилася колишньому на це.

 

Покази інших свідків

Відповідно до матеріалів справи, брат співмешканки загиблого розповів, що коли вони приїхали, то Василь Петля одразу почав бити співмешканця сестри. Що було потім він не знає, але бачив, що роздягати потерпілого Василю Петлі допомагали ще двоє чоловіків.

Інший свідок розповів, що у сина Василя Петлі того дня був день народження, вони святкували. Потім приїхала колишня співмешканка обвинуваченого разом з братом та потерпілим. Вони почали разом святкувати, а потім між потерпілим та жінкою сталася сварка, а Василь Петля заступився за колишню. Того вечора сварки та бійки виникали неодноразово. Вважає, що конфлікт між обвинуваченим та загиблим стався через ревнощі.

Ще один свідок, чиєю милицею скористався Василь Петля та його товариші, розповів, що обвинувачений та ще двоє людей били потерпілого. Останній намагався піти, але обвинувачений його не випустив з двору.

Крім того, журналісти програми «Свідок» одразу після події поспілкувалися з мешканцями села Нехвороща, які знають обвинуваченого та його колишню співмешканку.

Мешканці розповіли, що Василь Петля — конфліктна людина. Він сварився із сусідами, у родині також були суперечки. Місцеві мешканці також говорили про те, що у смерті 38-річного чоловіка винен не лише 57-річний обвинувачений, адже самотужки він би не зміг такого зробити.

 

Покази обвинуваченого

У судовому засіданні Василь Петля свою провину не визнав. Він розповів, він проживав разом з дружиною та з дітьми — сином та двома доньками. Але за місяць до вказаних подій його дружина пішла від нього до потерпілого. З ним вона жила в селі Мала Нехвороща.

Того дня був день народження його сина. Зранку до нього прийшли знайомі та сусіди, щоб привітати сина з днем народження. Пізніше приїхала й дружина разом з потерпілим. Вона була побита й скаржилась на те, що її побив новий співмешканець.

Жінка говорила, що хоче знову жити разом. Протягом дня обвинувачений намагався вигнати потерпілого з власного подвір’я, але це йому не вдалося. Наступного ранку він побачив, що потерпілий сидить на дворі та не хоче йти, говорив, що прийде ще увечері.

Обвинувачений заперечував, що бив потерпілого та те, що зґвалтував його. Під час суду він також зазначив, що потерпілий бився з гостями того вечора, але він у цьому не брав участь. Навпаки, розбороняв їх.

 

Рішення суду

Василю Петлі висунули обвинувачення у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких потерпілий помер (ч.2 ст.121 КК України), іншим особам будь-якого обвинувачення не висувалось. Але, враховуючи покази свідків, суд вважає необхідним повідомити про них прокурора.

Обвинуваченого Петлю визнали винним та призначили йому 9 років позбавлення волі.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»
12 березня 2020, 17:32 | Нові Cанжари | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.