Електрокар за ціною смартфона

Електрокар за ціною смартфона

Французький автомобільний концерн Citroеn представив оригінальний електрокар, вартість якого не перевищує вартості смартфона, а для поїздки не потрібні водійські права. Диво‑техніка була представлена виробником, як міський автомобіль.

Компанія розповіла, що електрокар невибагливий у обслуговуванні і не вимагає унікальних деталей. У його конструкції задіяні однакові частини кузова для передньої і задньої частин машини, однакові двері праворуч і ліворуч.

У рух мініатюрний Ami наводиться 6‑кіловатним двигуном, що живиться від акумулятора. Заряд батареї розрахований на їзду не далі, ніж 70 кілометрів. Також виробники попередили покупців, що ця машинка створена для міських вулиць і не призначена для довгих подорожей, що й зрозуміло, адже в полі на трасі немає розетки для підзарядки акумулятора.

Час підзарядки становить усього три години, а максимальна швидкість — не більше 70 кілометрів на годину. Виробники передбачили малу потужність двигуна і батареї не випадково. Їх дітище відноситься до квадроциклів і не вимагає отримання водійських прав. Тому за кермо може сісти навіть підліток з 14 або 16 років.

Габарити двомісного Citroen Ami вагою 485 кг складають 2,41 х1,39 х1,52 метра — більше, ніж Renault Twizy, але менше Smart ForTwo.

Водійські двері для зручності посадки відкриваються проти руху, а роль мультимедійної і навігаційної систем у салоні виконує смартфон водія. Багаж можна розмістити у відсіку позаду сидінь і спеціальній ніші для зберігання речей у області ніг пасажира.

Модель оснащена електромоторчиком потужністю 8,2 к. с. Ціна Citroen Ami складе всього 6 тисяч євро.

15 березня 2020, 12:01 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.