Рада призначила Венедіктову генпрокурором

Рада призначила Венедіктову генпрокурором

За призначення Венедіктової проголосували 269 народних депутати.

Зеленський представляючи Венедіктову сказав, що це вперше, коли на цій посаді буде жінка. Венедіктова пообіцяла виконувати свої обов’язки чесно та сумлінно і відновити "потужну інституцію".

Відповідаючи на одне із запитань нардепів, вона сказала, що в Україні немає політичних переслідувань, а "вор має сидіти в тюрмі", – пише «Українська правда».

Проти її призначення відкрито виступили фракції "Голос" і "Європейська солідарність". Зокрема у фракції "Голос" заявили, що Венедіктова не склала залік, коли намагалася стати суддею Верховного Суду. Венедіктова сказала, що це не відповідає дійсності. В "ЄС" заявили, що Венедіктова буде займатися політичними переслідуваннями.

Фракції "Батьківщина" і ОПЗЖ утрималися.

 

Довідка УНН: Ірина Венедіктова народилася 21 вересня 1978 р у Харкові. Професор юридичних наук, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін інституту ім. В. Н. Каразіна в Харкові. Венедіктова стала експертом з питань проведення судової реформи в команді новоспеченого Президента Володимира Зеленського.

Вищу освіту здобула на юридичному факультеті в ХНУ імені Каразіна. Пройшла курс, присвячений міжнародного комерційного арбітражу, в Chartered Institute of Arbitrators. Працює в Харківському університеті імені В.Н. Каразіна, завідує кафедрою цивільно-правових дисциплін.

Суддя третейського суду за медичними справах. Займала посаду радника з питань юридичного аудиту в угодах по злиттю і поглинанню в юридичній фірмі "Arbitis". З 2005 року – очолювала кафедру цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна.

17 березня 2020, 11:18 | Полтавщина | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.