Касай пропонує Біликам об’єднатися з Бутенками

Касай пропонує Біликам об’єднатися з Бутенками

Така пропозиція пролунала під час зустрічі народного депутата України із представниками кількох сільських рад Кобеляцького району.

Минулого тижня в Полтаві відбулася зустріч народного депутата України Костянтина Касая із представниками органів місцевого самоврядування та активними жителями Білицької селищної, Червоноквітівської, Чорбівської, Шенгурівської рад і Бутенківської об’єднаної територіальної громади. Говорили три з половиною години. Тема розмови — майбутня конфігурація об’єднаних громад на території Кобеляцького району.

Про зустріч редакцію повідомив депутат Бутенківської громади Павло Гунжель. До речі, його земляки розповідають, що в Полтаві Павло Олександрович, чомусь, представляв інтереси Біликів.

Гунжель у телефонній розмові повідомив редакцію, що питання збереження потенційної Білицької громади вирішене позитивно. А ось діючій Бутенківській громаді в шансі на існування відмовили. Але інші люди, присутні на тій нараді, розповіли зовсім інше.

Сергій Петров, заступник Білицького селищного голови, розповів, що представники селища і сусідніх сільських рад, озброївшись цифрами і фактами, доводили абсолютну спроможність майбутньої громади із центром у селищі. Адже, як відомо, останній за ліком Перспективний план спроможних громад Полтавської області несподівано приєднує Білики до Кобеляк. За словами Петрова, Білицька громада є спроможною по всіх критеріях, визначених спеціальною методикою.

Заступник бутенківського голови громади Ігор Федь, у свою чергу, наводив нардепу і чиновникам облдержадміністрації приклади, коли на карті майбутніх громад залишили об’єднання із меншим бюджетом, територією та населенням, аніж Бутенки.

Усі представники місцевого самоврядування, до яких ми звернулися за коментарем, дружно заявили, що так і не почули дієвих аргументів на користь збереження вже скандального варіанту із створенням лише Кобеляцької та Озерської громад. Натомість і Петров, і Федь повідомили, що від Костянтина Касая пролунала несподівана для них пропозиція про об’єднання Біликів із Бутенками. Мовляв, таку конфігурацію Костянтин Іванович підтримав би.

Знову ж, не змовляючись, посадовці висловили припущення, що прийнятий скандальний Перспективний план ще не є остаточним.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
20 березня 2020, 11:23 | Кобеляки | Політика



1. Swetka 48 / 20 березня 2020, 13:33 Цитувати
Так щоб центром були Білики.
2. Ltava / 20 березня 2020, 13:39 Цитувати
Якби касай не ліз не у свою справу було б краще!
3. Fuks / 20 березня 2020, 14:17 Цитувати
Добра новина.Мабуть не згодиться Скрильник обьєднуватись з Біликами.А центр таки в Біликах,там лікарня є,кадри також.Та й порядку більше,тирять менше имені кажеться..Час покаже,лиш би не в Кобеляк до беспредельщика хвутболіста,любітєля фауни,і загубітєля флори..Хоч Санич не зна що це таке.
4. Swetka 48 / 20 березня 2020, 14:21 Цитувати
Раз з Біликами не згоден. Тоді в Кобеляки.Бутенки малі їх приєднають. Хай балотується Скрильник у Кобеляках.
5. Ltava / 20 березня 2020, 17:40 Цитувати
4.Swetka 48
« Хай балотується Скрильник у Кобеляках.»


))))))))))))))))))))))))))))))))
6. Fuks / 20 березня 2020, 19:12 Цитувати
Та драстє,які Кобеляки,Скрильник з Біликів боїться,бо пролетить,поперше біличан більше,по друге меньш крадуть,не несуться собі любимі,та й не мінти рулять..От так..
7. Swetka 48 / 20 березня 2020, 21:26 Цитувати
Все правильно.Кожному своє. А Біликиоднозначно менш тирять. Чисто у них.І нема вартових щоб по людях стріляли.
8. Ltava / 21 березня 2020, 08:47 Цитувати
6.Fuks
« біличан більше,по друге меньш крадуть»


))))) Просто вже ні де ))))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.