Ольга Гапон замість Юрія Мовчана

Ольга Гапон замість Юрія Мовчана

16 березня відбулася позачергова сесія Нехворощанської сільської ради, на яку виносилося питання про звільнення з посади голови ОТГ Юрія Мовчана. Більшістю голосів депутати підтримали таке рішення.
За інформацією прес-служби Нехворощанської ОТГ, цьому зібранню передувало кілька подій. По-перше, на попередній сесії була розглянута заява за підписом десяти депутатів, які висловлювали недовіру сільському голові. У пояснювальній записці вони вказали, що керівник громади систематично порушує закони, підробляє документи та платіжні доручення, зловживаючи владою, не виконує свої обов’язки і використовує не за цільовим призначенням бюджетні кошти. Щоправда, підтверджуючих документів сільські обранці не надали. За недовіру очільнику ОТГ проголосували 17 депутатів, проти — 4. Виконувати обов’язки голови доручили секретарю сільради Ользі Гапон.

По-друге, Юрій Мовчан, вказавши на незаконність депутатського рішення, продовжував працювати на посаді голови. Хоча депутати доручили його обов’язки секретарю. І в Нехворощанській ОТГ фактично діяло своєрідне двовладдя. Група депутатів зверталася до сільської ради, а потім до секретаря з вимогою скликати позачергову сесію. 12 березня обранці громади зібралися на профільну комісію. На ній депутат Іван Геращенко перерахував порушення, які, на його думку, вчинив Мовчан. Депутат не мав документально підтверджених доказів. Його колега Олександр Асафат запропонував на сесії скасувати рішення про призначення тимчасово виконуючою обов’язки голови Ольгу Гапон та створити депутатську комісію, яка перевірить названі Геращенком порушення.

Усе ж, чотири з п’яти членів профільної комісії проголосували за винесення на сесійне зібрання обох питань: про звільнення голови і скасування рішення про призначення виконуючої обов’язки Гапон.

 

Мовчана таки звільнили

У понеділок позачергова сесія розпочалася з питання «Про дострокове припинення повноважень голови Нехворощанської сільської ради та звільнення його з посади».

Перед присутніми виступив депутат Віктор Дубович. Він згадав про розбиті дороги на Соколову Балку і Маячку, про пожежну частину в Шедієвому, яка не працює вночі, про відсутність громадських слухань, де б визначалися плани на майбутнє. Порівняв досягнення місцевої громади з Опішнянською ОТГ, де нещодавно побував з колегами, вказавши на безгосподарність Юрія Мовчана.

Зупинився Дубович і на порушеннях з боку голови громади, які стосувалися передачі автобусів на баланс шкіл та введення в штат водіїв, за що депутати не голосували, затягування з розробкою проектно-кошторисної документації для ремонту медичного комплексу, придбання службового автомобіля за завищеною ціною.

Далі депутати перейшли до таємного голосування. 15 обранців підтримали звільнення Юрія Мовчана, а 4 проголосували проти.

Результати голосування присутні зустріли оплесками. Ольга Гапон подякувала Мовчану за роботу і попрохала депутатів приходити в сільраду з пропозиціями, а не з претензіями.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
20 березня 2020, 13:47 | Нові Cанжари | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.