Питна вода в Полтаві відповідає гігієнічним вимогам

Питна вода в Полтаві відповідає гігієнічним вимогам

У Полтаві питна вода за мікробіологічніми та паразитологічними показниками відповідає гігієнічним вимогам, тому немає потреби хлорувати воду підвищеними дозами активного хлору.

Для знезараження води додається гіпохлорид, він безпечніший і застосовується в мінімальних дозах за необхідності та з профілактичною метою. Про це повідомив генеральний директор КП «Полтававодоканал» Василь Воротинцев.

«Залишкові концентрації хлору перед подаванням у водопровідну мережу визначають кожну годину. В період ускладнення санітарно-епідемічної ситуації дозволяється хлорувати воду підвищеними дозами активного хлору за умови видалення надлишкового хлору з води перед її подачею у розподільну мережу, але, наголошую, в цьому немає потреби», – сказав Василь Воротинцев.

Згідно з вимогами Держ СанПіНу питна вода, призначена для споживання людиною, повинна відповідати таким гігієнічним вимогам: бути безпечною в епідемічному та радіаційному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад.

Нині на підприємстві всі працівники забезпечені захисними масками. Виробничі, службові та побутові приміщення забезпечені дезінфікуючими розчинами, а працівники аварійних служб - респіраторами типу FFP 2 та костюмами хімзахисту типу Л-1. Всім працівникам перед початком зміни проводиться замір температури.

24 березня 2020, 16:27 | Полтава | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.