Міський голова отримав на посаді більше півмільйона зарплати

Міський голова отримав на посаді  більше півмільйона зарплати

Кореспонденти «ЕХО» продовжують вивчати статки місцевих посадовців за 2019 рік. І цього разу читачі дізнаються, які доходи вказали працівники Кобеляцької міської ради.

Традиційно розпочинаємо з найвисокооплачуванішого фахівця міськради, її керівника Олександра Копельця. Його декларація, у порівнянні з 2018 роком, суттєво змінилася. Міський голова задекларував будинок у Жуках на 70 квадратів, земельну ділянку в Сухій 3,96 гектара. Протягом минулого року він отримав спадщину в Жуках у вигляді шести земельних ділянок загальною площею майже 19 гектарів.

У 2019‑му Олександр Копелець напрацював на 574 261 гривню. Тобто, з міського бюджету на «коштовного» міського голову було витрачено більше, ніж півмільйона. У 2018‑му Копелець обійшовся місту в 424 112 гривень. Виходить, що за рік його праця подорожчала на 150 тисяч. Також із доходів очільник міськради вказав надання майна в лізинг на 11 742 гривні і пенсію у 60 572. До речі, у 2018‑му міський голова отримав пенсію 60 059 гривень. Виходить, що міські депутати і працівники бухгалтерії більше хвилюються за добробут Олександра Копельця, ніж держава.

Транспортних засобів у декларанта немає, а Фольксваген Джетта, на якому він їздить останні кілька років, зареєстрований на юридичну особу в селі Жуки.

Секретар міської ради Юлія Телятник вказала в декларації будинок на 120 квадратів, гараж 30 квадратів, госпбудівлю на 68 квадратів, дві земельні ділянки 44 та 1000 кв. м. у Кобеляках і ділянку на 600 кв. м. у Ганжівці. Власником будівель і землі є її чоловік. Також на нього зареєстровані два авто: Фольксваген Поло 2007 року випуску і Тойота Корола 2013‑го.

Юлія Олегівна на посаді секретаря міськради отримала в 2019‑му заробітну плату 298 774 гривні (у 2018‑му — 215 512). Сім’я виплачує кредит за Тойоту. Залишок позики (кредиту) на кінець звітного періоду становить 67 239 гривень.

Керуючий справами виконкому міської ради Олександр Ломаков разом із дружиною мешкає в Кобеляках. Він має будинок на 46,7 квадрата та дві земельні ділянки на 4 та 1000 кв. м. Дружина Олександра Ломакова в минулому році стала власником будинку в містечку на 106 квадратів вартістю 159 040 гривень і земельної ділянки 1000 кв. м.

Сім’я Ломакових працює в міській раді. Керуючий справами виконкому отримав у 2019‑му зарплату 193 975 гривень, його дружина — 93 547.

Володимир Юрко, директор комунального підприємства «Водоканал Плюс», вказав у декларації три будинки (50,7; 48,6 та 32,9 кв. м.) та земельну ділянку 247 квадратів. Він їздить на Шевроле Авео 2010 року випуску, придбаному в лютому 2019‑го. Заробітна плата керівника «водоканалівців» склала 186 766 гривень, дохід від зайняття підприємницькою діяльністю дружини становив 20 297.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
3 квітня 2020, 16:18 | Кобеляки | Фінанси



1. Goras / 18 квітня 2020, 00:40 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. orakul / 18 квітня 2020, 08:11 Цитувати
1.Goras
«Но прокуратура и мвд как обычно промолчит и все. А потом в Монако»

А нах воно прокуратурі і МВД? Вони захищають систему від бидломаси. А люди з баблом системі потрібні, бо хто ж тоді буде платити те саме бабло хитровижареним рекламщикам яхт.
3. Fuks / 18 квітня 2020, 09:04 Цитувати
От бачите як ваш мер паше.В Полтаві де населення 230 тисчоловік зарплата в мера пів ляма і в Кобеляках з населеням 13 тис 600тис гриваків.Відчутна різниця? Плюс лічний фк із зоопарком собі в задоволення з бюджету..То як чесняги козаки з оракулом поясніть,не пахне тут криміналом.Валіть знов на депутатів.це стиль роботи мера.
4. микола козак / 18 квітня 2020, 10:05 Цитувати
Ну от знову таки ллється грязь.Коли секретар міської ради отримує 300тис грн , це нікого не дивує , а чому голова , в якого більший набагато круг обовязків , повинен отримувати менше ?Якщо ви панове публікуєте декларації міської владми , то зробіть список всих чиновників , що працюють у Кобеляках - райадміністрація , районна рада , міська влада , судді , прокурори , поліцаї , нотаріуси і інші і тоді можна буде зробити оцінку , що вони в порівнянні з тими , хто створює матеріальні блага отримують захмарні зарплати.Я ніде не зустрів , яка середня зарплата по району , хоч в середню звичайно враховуються і ці баснословні зарплати , але зарплати чиновників , які нічого не створюють , просто абсурдні.Саме тому бюджет району складається із податків чиновників , іде кругообіг коштів з невеличким вливанням від тих , хто щось створює , і знову ті вливання ідуть на оплату бездарної праці чиновників.
5. Чудо Юдо / 18 квітня 2020, 10:35 Цитувати
4.микола козак
«Якщо ви панове публікуєте декларації міської владми , то зробіть список всих чиновників , що працюють у Кобеляках - райадміністрація , районна рада , міська влада , судді , прокурори , поліцаї , нотаріуси і інші і тоді можна буде зробити оцінку»

Ось поки що є головного поліцая декларація: Посилання на exo.in.ua
Ось керівників ради: Посилання на exo.in.ua
Депутати: Посилання на exo.in.ua (але тут одні бізнесмени, їх гроші дурне діло рахувати)

Ніхто, поки що, до зарплати нашого мера не підібрався і близько. А різниця між головою міста і перечисленими Вами людьми у тому, що їм начисляють зарплату зверху, а він сам собі придумує доплати та премії (з пасивної згоди депутатів).
6. микола козак / 18 квітня 2020, 12:21 Цитувати
5.Чудо Юдо
« А різниця між головою міста і перечисленими Вами людьми у тому, що їм начисляють зарплату зверху, а він сам собі придумує доплати та премії (з па»

А хіба коли начисляють зверх має якесь значення ?Ну чомусь ви ніяк не можете погодитись , що ви затіяли передвиборну компанію.Я не рахую нічиї гроші , в т.ч. і Копельця , але бачу , що написано оце , щоб зробити враження на тих , хто не вміє рахувати.Якщо зарплату Копельця подфілити на 12 місяців , то виходить 47855 грні 8 копійок , звичайно в порівнянні з пенсією в 1600 грн це колосальна сума , але ж це не 300-600 тис , як получають деякі чиновники , зараз он у Києві забунтували судді що на період карантину їм поставили максимум , як у Копельця і вони кричать , що на таку зарплату їм прожити неможливо.До того , знову ж таки бюджет приймали депутати , де була і Шкарбан , питання чому прийнятий такий бюджет із такою зарплатою Копельця.Мені згадалося , як Ісип надпланові надходження пускав майже повністю на утримання міської ради , як робив турподорожі з Галушкою до США варити борщ і ніхто не возмущався , а подорожей було багато , як будував у себе на фазенді ставочок , скільки земельки прихватизував на себе і членів сімейки навіть неповнолітніх. Все в цьому світі відносне.
7. микола козак / 18 квітня 2020, 12:41 Цитувати
Зробіть зарплату міського голови 4700грн , і Шкарбан і навіть Матюхов відмовляться балотуватись на міського голову.
8. Чудо Юдо / 18 квітня 2020, 12:51 Цитувати
6.микола козак
«але ж це не 300-600 тис , як получають деякі чиновники»

Ну і ніхто не каже, що це нормально? Також охреніли.
Але у минулому році наш мер 10-тисячного містечка отримав зп більшу, ніж, наприклад, мер Львова, де майже мільйон людей живе! Чи скажете у Кобеляках роботи більше? А 600.000 грн це 1/25 ВСЬОГО бюджету міста. Щось багатувато, як на мене, на одну людину стільки відвалювати, нехай навіть мер.

Зп дійсно офігенна (це якщо не брати до уваги, все-таки, наявні чималі можливості корупції), а якість роботи... як приклад, півтора роки назад, у сніжну зиму, у січні-лютому у місті реально непроїхати-непройти було, без перебільшень. Багато хто може забув - Посилання на exo.in.ua. Але мер за обидва місяці премії отримав, не відмовився. А я думав, що премія - це за особливо добре зроблену роботу, чи якось так...
Скажете, чому чіпляюся? Так тому і чіпляюся, що отримує зарплату дебелу. А не хоче щоб чіплялися - так нехай у двірники йде - там обов’язків і "до чого причепитися" набагато менше :)

6.микола козак
«Мені згадалося , як Ісип надпланові надходження пускав майже повністю на утримання міської ради , як робив турподорожі з Галушкою до США варити борщ і ніхто не возмущався»

Ну тут я не можу споритися, бо при Ісипові я під стіл пішки ходив. Ну, вже не ходив, але вік у мене такий був, що все тринь-трава здавалося :) Тому то і дивлюся на нинішнього, при якому я зараз живу.
9. микола козак / 18 квітня 2020, 13:28 Цитувати
8.Чудо Юдо
«Тому то і дивлюся на нинішнього, при якому я зараз живу.
»

Ну не криви душею , як сніг не розчищений , то ти і посилання найшов , а за Ісипа в тебе немає змоги найти посилання , як Ісип катався в тракторі.У вас у всих склалось враження , що я тільнягу рву за Копельця , але це зовсім не так.У нас у кожного є свої помилки , і в Копельця їх багато і з зарплатою Копельця я не погоджуюсь і не тільки Копельця , адже ті , хто вкалує в полі чи іншому місці дуже часто не дотягують і до десяти тисяч , а ті хто не напявся в житті отримують зароблене роботягами , я вже не говорю про пенсії в тисячу шістьсот грн.Але ж потрібно не способом обливання гряззю вести передвиборчу компанію.А це ж справді ЕХО веде передвиборчу компанію , за що повинна бути і відповідальність.
10. Fuks / 18 квітня 2020, 15:16 Цитувати
Ти Козак таки козачок,все в вибори переводиш.Ехо я думаю не буде агітувати ні за Матюхова ні за Шкарбана.Ехо хоч правду скаже за вашого патрона якому вже як і вам козачена рибалці в Жуках треба сидіти.Ви ж Стенку знаєте на форсклі? Я думаю з колишнім атаманом козачим ви ж там бували Анатолій Іванович?
11. микола козак / 18 квітня 2020, 16:36 Цитувати
І сміх і гріх.Оголосіть , що в міській раді буде зарплата голови 5-6 тис грн і відразу припиниться оця вся катавасія.Зараз іде тільки артпідготовка перед наступом.А в ЕХОві правда своя , хто платить , той і хороший , а зараз прослідкуйте на протязі цього року на першому плані в ЕХО тільки Копилець , то смітник організував на червоноармійській , хоч його організовував Ісип з Галушкою , то той же смітник в лісі , то Матюхова не приймав в депутати , то зарплата , то дороги не так ремонтує - А ЩО ТАК?
12. Ltava / 18 квітня 2020, 16:41 Цитувати
11.микола козак
«І сміх і гріх»


Коля іди вже на декобрази )))))
13. микола козак / 18 квітня 2020, 16:41 Цитувати
Ще не написав про водоканал , там теж все не так , тепер закупив маски не такі-взагалі все не так Ще правда НАШЕ МІСТО розміщує карикатури мабуть на Філоненка , утримує футболістів , зоопарк , в парку яйця на деревах , краде гроші -ЩО ДАЛІ , ЦЕ НЕ ПЕРЕДВИБОРНЕ ?
14. Ltava / 18 квітня 2020, 16:43 Цитувати
13.микола козак
«ЩО ДАЛІ ,»


ДИКОБРАЗИ ))))))))) у Кобеляках з’явився новий бізнес.
15. микола козак / 18 квітня 2020, 16:55 Цитувати
Тобі за дикобразів клас поставив я
16. Ltava / 18 квітня 2020, 17:19 Цитувати
15.микола козак
«Тобі за дикобразів клас поставив я»


Який ти молодець !!! )))
17. Filon / 18 квітня 2020, 17:47 Цитувати
14.Ltava
«ДИКОБРАЗИ ))))))))) у Кобеляках з’явився новий бізнес.
»

Чорний нал з дикобразів певно має піти на вибори. А може саничу як завжди "не хватає".
18. саша ставицький / 18 квітня 2020, 19:02 Цитувати
Фалоненко зрозуміло за те , що напише правду чи неправду , отримає зарплату і не малу-бізнес , а за що чубляться оці 5-6 "коментаторів " зовсім незрозуміло.Перестаньте займатись дурницями , вас тут ніхто не читає крім вас самих , краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.
19. Filon / 18 квітня 2020, 19:12 Цитувати
18.саша ставицький
«Фалоненко зрозуміло за те , що напише правду чи неправду , отримає зарплату і не малу-бізнес , а за що чубляться оці 5-6 "коментаторів " зовсім незрозуміло.Перестаньте займатись дурницями , вас тут ніхто не читає крім вас самих , краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.»

Лайк я поставив. Уточню - і не дуже велику зарплату. З приводу пограйтеся - хороша порада. За неї й лайк.
20. Ltava / 19 квітня 2020, 11:00 Цитувати
18.саша ставицький
«краще пограйтеся з дітьми в кого є , або з жінкою.»


Така собі порада ((( На розтління попахує ((

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.