Благодійники надали допомогу хоспісу

Благодійники надали допомогу  хоспісу

Те, що медичні заклади країни в цілому і Кобеляцького району зокрема знаходяться в жалюгідному стані і не мають належного матеріального забезпечення, не є секретом ні для кого. А в умовах відсутності належного бюджетного фінансування значення допомоги від благодійників тільки зростає. Днями в Кобеляцьку ЦРЛ надійшла чергова партія інвентарю, виділена в якості благодійної допомоги.
Розповідає  Олена Коробейник, завідуюча паліативним відділенням Кобеляцької центральної районної лікарні:

— У нашому відділенні перебувають люди, які із зрозумілих причин більшу частину часу лежать. А тому значення якісних функціональних ліжок саме для нашого підрозділу лікарні просто неможливо переоцінити. Завдяки Благодійному фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» та священику греко-католицької церкви Андрію Буняку, ми отримали ще чотири функціональних ліжка. Тепер їх у нашому відділенні двадцять п’ять.  Якраз стільки нам і потрібно. Ні, звичайно, ліжка були і раніше. Але ж старі і не надто якісні.

Олена Коробейник розповіла, що звернутися за допомогою до Благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» медикам порекомендував отець Андрій Буняк. Три місяці тому головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод направив відповідного листа на ім’я директора організації Ольги Дурбак. У зверненні попрохав посприяти в придбанні інвентарю, необхідного медичному закладу. Адже в українських лікарнях не вистачає не лише безкоштовних медикаментів для всіх, а й елементарних меблів, білизни, миючих засобів.

Благодійники відреагували на звернення кобеляцьких медиків і виконали їх прохання. Гуманітарна допомога надходила в кілька етапів. Усього лікарня отримала чотири ліжка, які були передані в паліативне відділення, вісім інвалідних візків та 73 подушки.

Олена Коробейник підтверджує:

— Так, і якісні подушки для нас є дефіцитом. А ці, що нам надали, як благодійну допомогу, дуже якісні. Вони без пір’я, із гарного матеріалу, їх легко прати. Подушки розподілили між усіма відділеннями лікарні.
Зараз у паліативному відділенні кобеляцької ЦРЛ перебувають 25 пацієнтів, 21 із них вважаються «лежачими».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
7 квітня 2020, 09:08 | Кобеляки | Благодійність



1. Lion2020 / 7 квітня 2020, 10:56 Цитувати
Честь і хвала благодійникам!
Який жах...
А де ж бюджетні кошти..?!
2. Filon / 7 квітня 2020, 11:59 Цитувати
1.Lion2020
«А де ж бюджетні кошти..?!»

Ну фільм же памятаєте " В пропасть вибросіла.." ( Кавказька полонянка)
3. Ltava / 7 квітня 2020, 15:45 Цитувати
Для мене питання в іншому - якщо у вас не належні умови для чого ви відкрили поліативне вітді1лення?
4. Lion2020 / 7 квітня 2020, 17:43 Цитувати


Змінено 07.04.2020, 22:11

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.