Безпечний район: проект системи відеонагляду вже виготовляється

Безпечний район: проект системи відеонагляду вже виготовляється

У разі успішного завершення проекту, на території 16 громад будуть встановлені камери відеоспостереження.

У травні минулого року депутати Кобеляцької районної ради затвердили програму «Безпечний район», ініціатором впровадження якої виступив начальник райвідділу поліції Сергій Джулай. Згідно задуму, протягом 2019–2021 років, доки діє програма, на території району має з’явитися система цілодобового відеоспостереження. Усього за жителями і гостями населених пунктів мають спостерігати 117 камер зовнішнього спостереження та 22 з розпізнаванням номерних знаків.

У розрахунках вказано, що вартість обладнання й монтажу обійдеться в 3 200 000 гривень. Кошти мають залучити з обласного, районного і місцевих бюджетів — 1 600 000, 200 000 та 1 400 000 відповідно.
Для того, аби протягом 2020‑го і 2021 років отримати з обласного бюджету по 800 000 гривень, працівники Кобеляцької районної ради запропонували керівникам громад подавати заявки на участь у конкурсі проектів розвитку територіальних громад, що проводить Полтавська облрада.

У результаті домовленостей, відповідальною за проект «Безпечний район» стала Сухинівська громада, ще 10 сільрад погодились співфінансувати його.

28 жовтня Полтавська обласна рада оголосила результати конкурсу проектів розвитку територіальних громад області. Проект міжмуніципального співробітництва, поданий від Сухинівської сільської ради, потрапив у список переможців. Його загальна вартість становить 1 600 000 гривень, де обласний бюджет — 800 000, сільських рад — 760 000, кошти партнерів — 40 000.

У квітні Сухинівська сільрада замовила в кременчуцького підприємця Артема Журавльова проект капітального будівництва системи відеонагляду на об’єктах сільських рад Кобеляцького району.

Як повідомила бухгалтер сільської ради Наталія Чечко, на цьому тижні проектант має об’їхати всі громади і підрахувати загальне число камер. Тоді можна буде прорахувати частку плати від кожної з них, оскільки кількість бажаючих встановити камери збільшилась. Вартість проектних робіт становить 136 080 гривень. Проект розрахований на Білицьку селищну, Бродщинську, Василівську, Вільховатську, Золотарівську, Канавську, Лебединську, Комендантівську, Лучківську, Підгорянську, Придніпрянську, Світлогірську, Сухинівську, Червоноквітівську, Шенгурівську сільські ради та Бутенківську об’єднану територіальну громаду.

Наталія Чечко говорить, що зараз виготовляє документацію для Полтавської обласної ради, аби отримати 800 000 гривень у якості співфінансування. За цю суму мають придбати сервер, до якого під’єднуватимуться камери відеоспостереження. Та, за словами бухгалтера, у зв’язку з карантином, область призупинила подібні співфінансування. Сам же проект Артем Журавльов має завершити за кілька тижнів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
12 травня 2020, 09:18 | Кобеляки | Суспільство



1. микола козак / 12 травня 2020, 10:07 Цитувати
А як буде з Конституцією про невтручання в особисте життя ?Як будуть відчуватись громадяни , коли за вами спостерігає всевидящеє око ?
2. NataliaDgoker / 12 травня 2020, 10:52 Цитувати
1.микола козак
«А як буде з Конституцією »

А що з Конституцією в розвинутих краінах ? Питанням на питання відповім Вам, Ще хочу у Вас запитати ви взагалі в якійсь цівілізованій краіні перебували ? або постійно тільки в моіх рідних Кобеляках.
3. микола козак / 12 травня 2020, 11:12 Цитувати
2.NataliaDgoker
« ви взагалі в якійсь цівілізованій краіні перебували ? або постійно тільки в моіх рідних Кобеляках.
»

А які країни для вас цивілізовані і розвинуті? Як ви визначаєте цивілізованість і розвиненість , які для цього критерії , де легалізована проституція , чи проведення гейпарадів , де за тобою спостерігають постійно , чи щось інше?
4. orakul / 12 травня 2020, 14:56 Цитувати
3.микола козак
«які для цього критерії , де легалізована проституція , чи проведення гейпарадів , де за тобою спостерігають постійно , чи щось інше? »

Саме такі критерії для пришелепків і є ознакою цивілізованості. Вони мислять і живуть тільки такими поняттями. Тому я й пишу тут, що нарід наш пропав, виродився в виродків. І це не грубість чи зневага, це констатція факту. Та Наталія вам не відповість, бо вона вже поставила дизлайк під вашим коментом. І ще хтось поставив, може Лтава. Щось доводити пришелепкам - марна справа. Вони "на своєй волне", на яку їх настрояли ящиком, школою, свідомими сайтами. Вони не здатні обєктивно оцінювати інофрмацію і прогнозувати наслідки її "споживання". І таких у нас 90%, якщо не більше. Вони самі собі копають яму і нехай копають. Мені їх вже навіть не шкода.
5. orakul / 12 травня 2020, 15:14 Цитувати
Оці пришелепки, які зараз самі, на ура, за кошти громади, будують собі концтабір, навіть не задумаються про наслідки. Щось їм доводити - себе не поважати. Нічого нового в реакції пришелепків на взивання до розуму немає. Таке вже було. Якщо вірити Євангелію, то Іісус казав з цьго приводу "..не бросайте жемчуга вашего перед свиньями, чтобы они не попрали его ногами своими и, обратившись, не растерзали вас". «Мф. 7:6». І Іісус знав що каже, бо вони і його розтерзали. Так наші пришелепки ледь не ростерзали Януковича, який по суті працював як умів і коли не підписав уогду про ЕС, то хотів як краще, бо знав що нас очікує у тому ЄС. Те що ми переживаємо зараз, і те, що ще переживем, і чи переживемо ще, пришелепки заслужили сповна. Шкода тільки нормальних людей. А пришелепкам туди і дорога, бо працюючих мізків у них нема, а без мізків, який з них толок. "За новизной бежать смиренно Народ безсмысленный привык", - давно Пушкыним написано. Але вони вже не знають і хто такий був Пушкін. Вони тепер з великими потугами читають якусь Ніцой, і казку про якогось малюка Цахеса. Ну іще вони знають що Путін - то Гітлер №2. Шкільна програма вже навіть не передбача знання таблички множення. І це вони вважають дуже правильним завоюванням майдану.
6. микола козак / 13 травня 2020, 09:32 Цитувати
Вражає тупість депутатів , які голосували , вражає тупість тих , хто таке схвалює , вражає тупість тих , хто це мовчки сприймає.Нас уже пономерували , як і баранів , нам всучили в руки смартфони , щоб знати де ми передвигаємось , нас скоро почіпують - і ми все це сприймаємо , як належне і навіть раді , хоч і не всі.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.