Кримінальну справу стосовно посадовців Кобеляцької міської ради продовжили на пів року

Кримінальну справу стосовно посадовців Кобеляцької міської ради продовжили на пів року

4 травня в Кобеляцькому районному суді відбувся розгляд клопотання слідчого місцевого відділення поліції Ольги Нежеренко щодо продовження строку досудового розслідування кримінального провадження №42018171190000055. Кримінальна справа під цим номером стосується можливої службової недбалості посадових осіб Кобеляцької міськради, допущеної під час проведення капітального ремонту доріг на території міста.

Нагадаємо, що два роки тому в тижневику вийшла стаття під назвою «Прокуратура шукає кобеляцькі дороги» (№22 (768) від 31 травня 2018 року). У ній перший заступник керівника Кобеляцької місцевої прокуратури Олександр Мацко розповідав, що прокуратура проводить перевірку виконаних робіт із будівництва і ремонту доріг у Кобеляках.

Зі слів Мацка, співробітники прокуратури направили в міську раду запит щодо основних видатків у 2017 році. Відповіді у встановлені строки не отримали. Лист надійшов із величезним запізненням. Цей факт викликав підозру в правоохоронців. І Кобеляцький районний суд надав ухвалу на вилучення документів у міській раді. Документи вилучили.

Паралельно працівники прокуратури й експерти перевірили, чи покладений асфальт на міських вулицях, зазначених у договорах, та взяли зразки асфальтного покриття на відремонтованих ділянках.

Автор статті підрахував, що загальна сума, яку в 2017 році міська рада витратила нібито на ремонт доріг, становить 1 мільйон і 300 тисяч гривень. За цей рік на порталі Прозорро внесені договори на ремонт дорожнього покриття по вулицях Дніпровська, Подільська, Раїси Кириченко, Лугова, Зінгенська, Горького, Гагаріна. Практично всі договори Кобеляцька міська рада заключила з фірмою «Інтера-Строй». Лише вулицю Гагаріна ремонтували працівники Райавтодору.

 

Попереду — чотири слідчі експертизи

Згідно з текстом судової ухвали, слідчий Ольга Нежеренко в клопотанні прохала суддю продовжити строк досудового розслідування на шість місяців, оскільки в передбачений законом термін не вдалося виконати необхідні слідчі дії для встановлення обставин справи.

У клопотанні слідчого містяться відомості про те, що з 15 червня по 12 грудня 2017 року між Кобеляцькою міською радою та ТОВ «Інтера-строй» були укладені договори на виконання робіт. Строк виконання — 31 грудня 2017‑го.

«Актами прийнятих виконаних робіт за червень, липень серпень, вересень, листопад та грудень 2017 року прийнято обсяг виконаних робіт по капітальному ремонту дорожнього покриття в місті Кобеляки. На розгляді в Кобеляцького ВП ГУНП у Полтавській області перебуває кримінальне провадження за частиною 2 статті 367, а саме: за фактом службової недбалості посадових осіб Кобеляцької міської ради під час проведення капітального ремонту доріг на території міста Кобеляки, що підлягають виконанню відповідно до укладених посадовими особами договорів у 2017 році, що спричинило тяжкі наслідки».

Під час досудового розслідування було проведено ряд слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин вказаної вище справи. Кінцеве рішення у кримінальному провадженні не прийнято, у зв`язку з недостатністю доказів для повідомлення особі про підозру та направлення кримінального провадження до суду.

Згідно відомостей слідчого, строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні був продовжений двічі по шість місяців, а саме:  до 10 листопада 2019‑го та в подальшому до 10 травня 2020 року.

Наразі в кримінальному провадженні призначено чотири експертизи, а саме: судово‑почеркознавчу, судову будівельно-технічну та дві комплексні, будівельно-технічна та економічна експертизи.

Тому, з метою проведення додаткових заходів, спрямованих на встановлення свідків цієї події, проведення їх допиту, встановлення особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення, потрібно продовжити строк розслідування цього кримінального провадження.

Слідчий суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко задовольнила клопотання Ольги та продовжила строк досудового розслідування в кримінальному провадженні на шість місяців для виконання необхідних слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин справи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
14 травня 2020, 12:44 | Кобеляки | Кримінал



1. Lion2020 / 14 травня 2020, 18:10 Цитувати
..і коли вже її закриватимуть?!
2. orakul / 20 травня 2020, 15:41 Цитувати
1.Lion2020
«.і коли вже її закриватимуть?! »

Ну хто б же її закривав? Мусолитимуть до виборів. Це гра така, чи технологія. Он може Борщ про це написати. Головне, щоб нарід думав, що Копелець нібито вкрав тону асхфальту. Автор пише "сума, яку в 2017 році міська рада витратила нібито на ремонт доріг". Насправді слово «нібито» треба застосовувати в іншому місці. Копелець «нібито» вкрав, - отак буде правильно. А дороги не нібито а реально ремонтували (як - то вже іне питання) і у самого автора під підїздом теж асфальт поклали, насправді, а не нібито. Ваще-то мене цікавить інше. Може хто підкаже, може я не туди дивився, але наче без всякого нібито ЕХО не написало й слова про День Перемоги. Це як розуміти? Новий власник, про якого плітки ходять, заборонив? Чи кореспондетни вже теж з глузду зїхали? Пишуть про латки на дорогах, через день - про сміттєзвалища, про дохлу корову, а про Перемогу - зась. Ну є ж різниця між нібито дохлою коровою в заголовку, яка потім перетворилася у шкіру, яку могли тупо нарошне підкинути навіть самі кореспонденти? Де стаття чи хоч речення про Перемогу? Ну навіть негативне, типу "Геть перемогу", де?
3. микола козак / 20 травня 2020, 16:59 Цитувати
Які тільки старання пана Філоненка догодити своїм Ісипу чи Шкарбану , хто там з них буде висуватись.Тепер Філоненко ніби не пише , а пише незалежний ніби підлеглий Діденко.Ну за півтора року не назбирали доказів , за півтора року не допитали двох свідків _ для чого марати папір дурними здогадками , ну ще ж не вибори , вкинули б оце перед виборами , було б більш ефективно.
4. Filon / 20 травня 2020, 17:10 Цитувати
2.orakul
«Може хто підкаже, може я не туди дивився, але наче без всякого нібито ЕХО не написало й слова про День Перемоги. Це як розуміти? Новий власник, про якого плітки ходять, заборонив? Чи кореспондетни вже теж з глузду зїхали?»

Перше. Читайте уважно номер «ЕХО» 21. Друге. Про «нового» власника чутки ходять. Але його немає в природі. Можу задля цікавості назвати «власників» ЕХО про яких мені особисто доводилося чути за весь період роботи в газеті. Отже - покійний нардеп Четверіков, група дніпровських олігархів, Ісип, Галущко, Таміла Шевченко, Дорошенко, Гунжель. Я думаю, що далі, із плином часу список буде поповнюватися.
5. Filon / 20 травня 2020, 17:36 Цитувати
2.orakul
«яку могли тупо нарошне підкинути навіть самі кореспонденти? »

Ну не перегібай. Так молодь говорить. Шановний Оракуле ну ми ж із Вами намагаємося критично мислити. Ну так напишіть, що кореспонденти ЕХО і саме звалище у лісі, як таке створили. До речі, по звалищу є новини вельми невтішні для Санича і його хванів. Для хванів невтішніші. Тому що платитимуть 500 тисяч саме вони, Санич із власної кишені не заплатить ні копійки. І трішки по Саніній статті. Розповім випадок із власного життя, що трапився влітку 2018 року. Заходжу в кабінет одного чиновника. Спека, вікно відкрите, гуляє протяг. Сідаю на запропонований стілець. Раптом порив вітру скидає під мій зад один папірець. Я на нього сідаю. А потім звичайно ж, дістаю з під залу і віддаю чиновнику. Краєм ока бачу текст. Чиновник сміється і каже; "А ви знаєте на що сідати" А папірець той виявився підозрою, яку мали давно вручити Саничу. Але не вручили. Бо санкцію на це дає обласний прокурор. А він не дав. Вгадайте із двох разів чому. Але зараз прокурор вже змінився. Якось так.Далі буде.
6. КАМаз / 20 травня 2020, 18:53 Цитувати
5.Filon
« Для хванів невтішніші. Тому що платитимуть 500 тисяч саме вони»

Я так розумію скоро з’явиться водоканал-, потрібно прощатись з водоканал+)))
7. orakul / 20 травня 2020, 20:33 Цитувати
4.Filon
«Перше. Читайте уважно номер «ЕХО» 21.»

Та де ж його читати? Сьогодні начебто середа, а ЕХО попадало в продажу начебто в четвер. А тут на сайті тільки зявився №21, але в новинах і там нічого нема. По логіці інформація про свято повинна б була зявитися в номері 20.
8. orakul / 20 травня 2020, 20:50 Цитувати
5.Filon
«Ну не перегібай. Так молодь говорить. Шановний Оракуле ну ми ж із Вами намагаємося критично мислити. Ну так напишіть, що кореспонденти ЕХО і саме звалище у лісі, як таке створили»

Намагаємось мислити критично, тому і питання виникають. Більшість ніяк не мислить, зате їм все ясно. Ну перегнув, точніше, припустив як варіант. А чому б і ні? Ну звичайно не корреспонденти, тут перегнув, а наприклад борці-депутати.
5.Filon
«папірець той виявився підозрою, яку мали давно вручити Саничу. Але не вручили.»

Ну не вручили. Що в цому дивного? Вгадувати причину не буду. Але приведу приклад, коли при попєрєдніку не те що підозру, а цілу порушену справу ховали. Справа була готова до розгляду і лежала не в кабінеті чиновника, як той папірець, а в суді. І суд її навмисне не розлядав аж доки не збіг терімін давності після чого її закрили "через збіг строків давності, оскільки з часу вчинення злочину пройшло..." Можу знайти й нумер і точний текст, та толку?
9. Filon / 20 травня 2020, 21:13 Цитувати
8.orakul
«Ну не вручили. Що в цому дивного? Вгадувати причину не буду. Але приведу приклад, коли при попєрєдніку не те що підозру, а цілу порушену справу ховали. Справа була готова до розгляду і лежала не в кабінеті чиновника, як той папірець, а в суді. І суд її навмисне не розлядав аж доки не збіг терімін давності після чого її закрили "через збіг строків давності, оскільки з часу вчинення злочину пройшло..." Можу знайти й нумер і точний текст, та толку? »

Тут мушу погодитися. Українська Феміда зовсім не сліпа і здатна на чудасії. Якраз у цьому номері буде про те, як екс-депутат Лебедин читав-читав -читав кримінальну справу і закінчив читати якраз тоді, коли термін давності збіг.
10. микола козак / 21 травня 2020, 13:27 Цитувати
9.Filon
« Українська Феміда зовсім не сліпа і здатна на чудасії. Я»

Шановний пане редактор , а Ви свою продукцію реалізуєте В Ліщинівський інтернат , ну наприклад лохину , помідори іще там що Ви вирощуєте?
11. Fuks / 21 травня 2020, 15:03 Цитувати
Анатолій Іванович так Філон же не держчиновник,не біля корита як ти,то має право і вирощувати і продавати кому захоче.То вам як редактору Городских сплетен от Капильца треба остерігаться,зарплата ж з бюджету...
12. Ltava / 21 травня 2020, 16:40 Цитувати


Змінено 27.05.2020, 05:47
13. КАМаз / 21 травня 2020, 16:44 Цитувати
12.Ltava
«Анатолій Іванович »

Та той той пердун старий))))
14. микола козак / 21 травня 2020, 17:11 Цитувати
Коли продають державним установам , то там дуже плутається корупція , а ще коли дружні відносини , та спільна мета , то це вже корупціонери.А взагалі з вас камази , фукси , лтави , защітнікі нікудишні.А Кісіль взагалі ..... .
15. Ltava / 21 травня 2020, 17:54 Цитувати


Змінено 27.05.2020, 05:46
16. микола козак / 21 травня 2020, 19:59 Цитувати
15.Ltava
«На якому проценті працюєте? )) По Біблії? Десятинка чи як завжди у Вас 30% ?))
»

Процент залежить від кількості мізків , у тих , хто цікавиться.
17. Ltava / 21 травня 2020, 20:10 Цитувати


Змінено 27.05.2020, 05:46

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.