Голову соціалістичної партії засудили до 3 років ув’язнення за побиття заступника мера Полтави

Голову соціалістичної партії засудили до 3 років ув’язнення за побиття заступника мера Полтави

«Вироком Октябрського районного суду м.Полтави від 26 травня 2020 року засуджено громадянина Ч. до трьох років позбавлення волі за спричинення заступнику Полтавського міського голови тілесних ушкоджень через незадоволення його службовою діяльністю (правопорушення, передбачений частиною 2 статті 350 Кримінального кодексу України)» – повідомляють на сайті Судової влади України.

Наскільки зрозуміло, жовтневий районний суд Полтави виніс вирок голові Соціалістичної партії України Сергію Чередніченко за побиття заступника мера Полтави. Чередніченко визнаний винним, за що він отримав три роки позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили, громадянину Сергію Чередніченко обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У зв’язку з неявкою засудженого у судове засідання для проголошення вироку по справі, судом постановлено ухвалу про оголошення його у розшук, його затримання та поміщення до слідчого ізолятора.

Строк відбування покарання буде рахуватися з моменту затримання засудженого.

Вирок не набрав законної сили.

Як пише ТСН, 16 травня 2018 року Сергій Чередніченко разом із соратниками в коридорі Полтавської міськради напав на заступника мера міста Андрія Ляміна. Пізніше він опублікував відео з камер спостереження, де видно, як Чередніченко та двоє його товаришів притисли Ляміна до стіни. Після цього Чередніченко декілька разів штовхнув його, а його товариш Мустава Алоєв схопив віцемера за горло та вдарив по голові.

На слуханнях Андрій Лямін заявив, що Черендніченко підійшов до нього того дня та почав в агресивній манері висувати пртенезії через сміття та бруд, що лежать біля його будинку. Після цього Чередніченко декілька разів його вдарив.

Водночас сам Чередніченко заявив, що це Лямін перший почав ображати їх. Компанія сприйняла це, як агресію, через що почалася штовханина. За словами лідера Соціалістичної партії України, він не нападав, а захищався.

26 травня 2020, 17:36 | Полтава | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.