Бутенки будуть судитися з Кабміном

Бутенки будуть судитися з Кабміном

На черговій сесії Бутенківської об’єднаної громади, депутати проголосували за те, щоб місцеві та залучені юристи підготували позов до суду із вимогою скасувати рішення про приєднання існуючої об’єднаної територіальної громади до ще не створеної із центром у Біликах. Схожі позови готують й інші ОТГ, які всупереч їх волі «укрупнили». У правовій державі громади б суд виграли. Але ми живемо в Україні.
Сесія Бутенківської громади відбулася 21 травня. У повістці дня було кілька питань, винесених на розгляд депутатів. Але, безумовно, головне із них стосувалося подальшої долі першої в історії Кобеляцького району об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що з 2015 року, коли розпочався процес створення громад на добровільній основі, у Кобеляцькому районі було створене одне-єдине нове об’єднання. Наприкінці 2017 року була створена Бутенківська ОТГ, до складу якої увійшли Бутенківська та Дрижиногреблянська сільські ради.

І ось у 2020 році нова «зелена» влада розпочала створення громад адміністративним шляхом, процес добровільності закінчився. Що, зрештою, декларувала і колишня центральна виконавча влада. «Нові обличчя» в українській політиці вирішили піти шляхом своєрідного укрупнення, тобто намагаються створити громади в межах колишніх районів. При цьому фактично будуть ліквідовані ті об’єднання, які люди створили добровільно і які більш-менш успішно функціонували. Звичайно ж, такий підхід обурив як керівництво «ліквідованих» ОТГ, так і більшу частину місцевих жителів. Окрім того, незадоволення викликав і абсолютно безсистемний принцип укрупнення. Деякі зовсім маленькі і не надто потужні у фінансовому плані громади залишили, натомість багатші і більші — укрупнили. Усе це залишало місце для припущень про політичне підґрунтя, а то й банальну корупцію.

Тому громади почали протестувати. Бутенки — не виключення. Місцеві жителі вже кілька разів перекривали автомобільну трасу Н-31. Вчергове — 21 травня. У той час, доки депутати перебували на сесії, частина їх земляків вийшли на пішохідний перехід у Бережнівці і цим заблокували рух автотранспорту.

Потрібно відзначити, що в депутатському корпусі Бутенківської ОТГ присутня системна опозиція. Депутати Гунжель, Барсуков та інші постійно критикують дії сучасного керівництва громади. Але під час обговорення звернень до Кабміну та суду з вимогою зберегти громаду і скасувати рішення про її ліквідацію, депутати були одностайними. Обійшлося без демаршів і протестів, усі проголосували за те, щоб Бутенківську об’єднану громаду залишили на карті України.

Присутній на сесії депутат Полтавської обласної ради Геннадій Коваленко підтримав рішення своїх бутенківських колег. І заявив про готовність і далі допомагати громаді в її боротьбі за свої права та існування. Зокрема, він гарантував, що донесе інформацію про волю бутенківців до керівництва Полтавської обласної ради і надасть можливість представникам громади виступити із трибуни облради.
Геннадій Коваленко у своєму виступі зазначив:

— Я завжди говорив і вважав, і моя точка зору залишається незмінною, що Кобеляцький район є найкращим у області. А Бутенки — кращі в районі, такий собі авангард, на який рівняються інші. Саме ви змогли єдині в районі створити громаду. І вас  потрібно лише підтримувати, але аж ніяк не ліквідовувати. Немає змісту в жодній реформі, якщо вона не несе змін на краще.

Про необхідність зберегти громаду наголосили у своїх виступах і місцеві депутати Кирило Проскурня, Людмила Каплата та інші. А Валерій Ільченко, проголосувавши, заявив:

— Ви як хочете, а я пішов до людей на дорогу.

Депутати делегували повноваження представляти інтереси громади в судах місцевому юристу Володимиру Бабчуку.

 

ДЕПУТАТИЗМИ
– Віддам пульт і піду до людей
– У садку кажете криша тече. Зараз у багатьох людей кришу зірвало
– А я вобще не зареєстрована ходжу


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
28 травня 2020, 13:52 | Кобеляки | Політика



1. Fuks / 28 травня 2020, 14:08 Цитувати
Та не все там кажуть в тій громаді добре.Подивіться скільки людей прийшло її відстоювати? І то бюджетники з прихльобниками.Решті населення всерівно де буде та громада.і ще Гунжель виставив останню сесію,подивіться як землю дерибанили.АТОвцям нема,зато наближеним аж по 2 га найшлось,і так в усьому.Чого Марківка і Луценки не хочуть приєднуватись,Золотарівка?Якби там мед був черга стояла б на приєднання,а так тільки ля ля ,за три года нічо не зробили,а тепер крайнього шукають бо корито забирають...До нас в Білики,чекаєм..
2. Dimon / 28 травня 2020, 17:41 Цитувати
Так в Бутенках рулить Ментовская Банда
3. Fed654Frumos / 28 травня 2020, 18:39 Цитувати
В Бутенках?:))Та вона рулить по всій Україні.
4. Swetka 48 / 28 травня 2020, 19:12 Цитувати
куди приєднуватися Марківці. Скрильнику мільйони зароблять?А крайніх шукать легше мза все

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.