Битва за сухинівську землю: дубль другий

Битва за сухинівську землю: дубль другий

Уже більше місяця в Сухинівській сільській раді триває такий собі аукціон небаченої щедрості — місцеві жителі отримують у власність землю для ведення особистого селянського господарства. І, схоже, процес лише набирає обертів, адже після роздачі комунальної землі справа дійшла і до державної. Звичайно ж, більшість селян одразу віддають отримані гектари в оренду. А за право обробляти сухинівську землю йде серйозна боротьба.

Черговим інформаційним приводом для того, щоб повернутися до теми надання в приватну власність землі на території Сухинівської сільської ради, стало повідомлення, розповсюджене в соцмережах. Широкому загалу була представлена фотографія оголошення, що було розміщене в одному із людних місць Сухинівки.

У редакцію фото надіслав місцевий житель Артур Ковач. Він супроводив його коментарем:

— Це вже в Сухинівці збираються влаштувати полювання на відьом, тобто на громадських активістів. Бачте, комусь не подобається той факт, що активісти вимагають розслідування з боку правоохоронних органів того, яким чином землю, яку люди ще не отримали в повноцінну власність, уже обробили і засіяли. Це — Середньовіччя якесь. Так, обговорювати мою чи інших людей діяльність, приватним особам не заборониш. Але якщо таке обговорення ініціює сільська рада, то це вже схоже на переслідування інакомислячих.

Артур Ковач сказав, що на його думку до скликання зборів може бути причетне кервіництво Сухинівської сільради.

Він пояснив:

— У мене складається враження, що сільський голова Ігор Рябека та й інші посадовці сприяють тому, що землю в оренду має взяти фірма «Форас-ленд». От і це оголошення прикріплене скрепками, які використовують у нашій сільраді. Взагалі ця фірма «Форас-ленд» не перестає дивувати. Не знаю, які там у них зв’язки в Держгеокадастрі, але те, як вони миттєво вирішують земельні питання, на розв’язання яких звичайні люди втрачають роки, насторожує. Та й ведуть «фораслендівці» себе досить самовпевнено. Усім, хто їх критикує, погрожують судовими позовами. Зараз взагалі починається театр абсурду. По селу жваво обговорюють новину про те, що будуть роздавати вже землю державної власності. І знову без «Форас-ленду» не обходиться. Я не можу зрозуміти, як приватна фірма може роздавати державну землю? А відбувається щось схоже на це. Чому так думаю? У нас у селі ніхто не бачив і не чув про появу чиновників із Держгеокадастру, натомість «фораслендівці» і днюють і ночують у Сухинівці. Між тим, «на кону», увага, більше тисячі гектарів землі. Це вам не жарти. Кажуть, що фірмачі вже привозили в сільраду купу написаних заяв на ту землю. На мою думку, без домовленості бізнесменів і чиновників, у тому числі і місцевих, такі оборудки не відбуваються.

 

Ігор Рябека закликає активістів користуватися достовірною інформацією

Натоміть сухинівський сільський голова Ігор Рябека категорично відкидає підозри всіх місцевих громадських активістів у сприянні в отриманні права оренди тією чи іншою бізнес-структурою. Він говорить, що сільська рада може лише допомогти в організації оформлення заяв на отримання землі громадянами. Заперечує Ігор Борисович і причетність влади до організації зборів.

Рябека коментує:

— Про збори та повістку денну я дізнався, як і більшість земляків, із оголошення. Наголошую і повторюю людям, які вже зверталися із претензіями, сільська рада жодного відношення до організації згаданих зборів не має. Я вже пояснював декому із активістів, що без підпису дане оголошення може розмістити будь-хто. Немає там ні мого підпису, ні посилання на виконком. Це таке ж оголошення, як «Продам хату» чи «Куплю вишні».

Ігор Борисович також розповів, що, зважаючи на пристрасті і підозри, пішов на збори.

Він сказав:

— Чесно зізнаюся, не надто хотілося туди йти. Але прийшов і виступив. Передусім я нагадав усім присутнім про необхідність дотримуватися вимог карантину і зберігати соціальну дистанцію. У процесі вияснилося, що збори були організовані співробітниками «Фора-ленду». Я зробив їх керівництву зауваження з приводу відсутності підпису. Так не можна робити, організовуєте зібрання, то ідентифікуйте себе і несіть відповідальність за можливі наслідки. Здається, мене почули і зрозуміли.

У кінці телефонної розмови Ігор Рябека звернувся до місцевих громадських активістів:

— Взагалі, я не проти того, що люди проявляють ініціативу, контролюють владу, відстоюють свої та інших громадян інтереси. Контролюйте, відстоюйте, боріться. Але, будь-ласка, робіть це чесно. Зокрема, користуйтеся фактами, перевіреною інформацією.

Сільський голова додав, що станом на 6 липня не володіє інформацією про те, скільки земель державної власності на території Сухинівської сільради буде передана в приватні руки. Рябека наголосив:

— Днями буде зустріч із керівництвом «Форас-ленду», можливо, і з держчиновниками. Будемо все виясняти. Поки що мова йде про дві сотні гектарів.


Автор: Ігор Філоненко
10 липня 2020, 14:27 | Кобеляки | Суспільство



1. arturwanga / 10 липня 2020, 23:32 Цитувати
Просто диву даюся із суцільноі брехні цього голови,хочу щоб уважніше подивилися на видео в якому форестбог розказує про 300 гектарів а не про 200 .Далі відносно заяв людей які ще неотримали земельні ділянки сільский голова заставляє переписувати на користь земельних аферистів мотивуючи тим що у нас вже землі нема що це нормально.А відносно того що нехотів іти на збори які розом з оксаною організували щоб мочити активистів але вийшло що в очередний раз всралися і наговорили непотрібного.

Змінено 11.07.2020, 17:13
2. Slavko / 10 липня 2020, 23:55 Цитувати
Дивний цей сільський голова : про самозахвати - не знав, про нові збори нічого не знав, що скрепки дала сільська рада - не знав... У Сухинівці давно поселивсь полтергейст, а він - нічого не зна.
У тих таки оголошеннях про збори, які розклеювали якісь бабаї, ідеться про ще якесь роздавання земель державної власності. На зборах - теж говорили про землю і про таких-пересяких активістів... Аж тут сільський голова, який перебуває у відпустці - днями збирається зустрічатися з керівництвом Форасленду ... І МОВА у них уже ЙДЕ про дві сотні гектарів ! ... Тільки чомусь про це ми дізнаємось із газети...
Ну тоді йому частіше треба писати у газеті про свої наміри, зустрічі й таємну діяльність, а не винити активістів у фейкових самозахватах ! Бо може, це сільський голова - фейковий ? А може, у них йде не мова, а ЗМОВА ?!
Доречі, вони вже всіляко лякають активістів : сухинівська контора - якимись хлопцями, що можуть найняти, а форасленди - пишуть в суд про посягання активістів на їх честь і гідність на 100 тисяч гривень... Ось насправді у кого скрізь фейки і маразми і землі ніяк не наїдяться !

Змінено 11.07.2020, 00:22
3. микола козак / 14 липня 2020, 10:48 Цитувати
Аферист ваш сільський голова , і взагалі для чого його тримати , коли він нічого незнає , що робиться у ввіреному йому населеному пункті.Дійшло до того , що збори оргванізовують з Кіровоградської області , а він валяє ваньку - нічого незнає.Звичайно до цієї афери причетні і районні аферисти і робиться все це більш за все з матеріальними вигодами.
4. Dimon / 14 липня 2020, 12:03 Цитувати
І не тільки голова аферист разом з ним працівники сільскоі ради секретар та землеврядник, та так звані підконтрольні дипутати сільскоі ради які разом запускали цю аферську схему в Cухинівці . Автор правильно написав :Аукціон нечуваноі щедрості : А де крім активістів жителі циж сіл поділися, доідають локшину ? Вашим дітям та онукам що непотрібна буде земля?
5. orakul / 15 липня 2020, 16:32 Цитувати
4.Dimon
«А де крім активістів жителі циж сіл поділися»

Від вірусу поховалися. Дцже сурйозний вірус у телевізорі придумали.
4.Dimon
«Вашим дітям та онукам що непотрібна буде земля? »

Дітяс і онукам все пох. Їм гейропа у смартхвоні потрібна. А ще ось виростуть дистанційники, то вАще.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.