На громадських активістів подали в суд

На громадських активістів подали в суд

Битва за сухинівську землю продовжується. І для того, щоб «закрити рота» громадським активістам, які заважають земельним аферам, керівництво приватного підприємства «Форас-ленд» подало в суд на місцевих жителів Артура Ковача і Станіслава Катричка. У позовних вимогах керівник Оксана Левченко («она же Моргуль, она же Кузнєцова») вимагає відшкодувати їй за нібито зіпсовану репутацію та понесені моральні збитки 100 тисяч гривень із кожного активіста й публічно вибачитись на зборах місцевих жителів.

А починалося все із, здавалося б, простого, цілком зрозумілого і навіть, можна сказати, шляхетного бажання сільського голови Ігоря Рябеки надати людям, які проживають на території Сухинівської сільської ради, земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Станом на кінець 2019 року в наявності було майже 500 гектарів земель колективної власності колишнього колективного сільськогосподарського підприємства. Депутати на сесії прийняли рішення роздати жителям сільської ради ці земельні масиви. Для виготовлення технічної документації сільський голова найняв приватне підприємство «Форас-ленд», у засновниках якого є Оксана Левченко, жителька Полтавського району. Репутація у цією баришні, відверто кажучи, була і є неоднозначною. Зрештою, як і всіх людей, які займаються бізнесом. З одного боку Оксана Левченко, раніше відома, як Моргуль, знана тим, що може практично зі швидкістю блискавки вирішувати усі питання, пов’язані з оформленням земельної документації. Із відкритих джерел відомо, що бізнесвумен була фігуранткою кримінальних справ. У тому числі й таких, де складом злочину були корупційні діяння. Це — коли наша героїня ще працювала у Ковалівській сільській раді Полтавського району. Але, як би там не було, Оксана Олександрівна — на свободі і продовжує успішно займатися різного роду та виду земельними оборудками. При цьому скрізь позиціонуючи себе, як суперюрист. Потрібно віддати їй належне, по Сухинівці питання з оформленням технічної документації та зміни категорії земель із пасовищ на ріллю Оксана Левченко знову вирішила за кілька місяців. Це при тому, що «простому сіряку» для цього потрібно витратити кілька років і кілька тонн нервових клітин та грошових знаків.

А далі було цікавіше. Зробивши технічну документацію на згадані земельні ділянки, керівництво «Форас-ленду»  засіяло їх технічними культурами (соняшником та кукурудзою), не маючи жодних прав на використання землі. Тобто, самі юридичні власники землі, читай — жителі Сухинівської сільради, ще й повноцінний комплект документів на право власності не встигли отримати, а на їх наділах уже орали та сіяли. Дивно чи не так? Адже ще не всі люди прийняли рішення, що робитимуть із тією землею (від автора: вони мають право навіть продати її), а ділянки були оброблені фактично сторонніми особами. Місцеві активісти викликали поліцію, яка порушила проти працівників ТОВ «Форас-ленд» кримінальну справу за самовільне захоплення земельних ділянок за статтею 197 Кримінального кодексу України. Тобто, «фірмачі» кількасотенний земельний масив засіяли, а потім вирішили швиденько переоформити ділянки на «своїх знайомих» жителів із Дніпра та  Харкова, надавши їм по 2 гектари земельки в Сухинівці. Але цим «знайомим» (180 осіб) сухинівські депутати землі не надали, бо активісти влаштували великий «кіпіш». І, щоб не втрачати земельні ділянки, була запущена схема підписання попередніх договорів, у якому орендодавець має право продати право користування третім особам, тобто, іншим фірмам, зареєстрованим у Харкові та Кропивницькому в  звичайних багатоквартирних комунальних будинках. До речі, українська кримінальна  і судова практика рясніє прикладами, коли у схожих випадках на пенсіонерів, безробітних чи навіть бомжів реєстрували фірми-одноденки, які існували лише на папері, для оформлення необхідних аферистам документів.

Далі події в Сухинівці можна описати словами Тараса Григоровича:

Село неначе погоріло,
Неначе люди подуріли
Німі на панщину ідуть
І діточок своїх ведуть!..

Під впливом пропагандистського «навіювання» працівниками «Форас-ленду» частина жителів Сухинівки підписала за себе і за своїх дітей «мутні» договори з фірмами, інтереси яких представляє юрист вищезгаданої компанії. Ця частина жителів і розпочала «полювання на відьом», доходячи в поривах «мракобісся» до ідей на кшталт — виселити місцевих активістів Ковача та Катричка з села.

Одночасно в суд на Ковача та Катричка   були подані позовні заяви за коментарі в інтернет-мережах та за поширення допису про діяльність ПП «Форас-ленду» на території Кобеляцького району.

Для чого все це — суди, моральні збитки? Яку мету має перед собою Оксана Левченко («она же Моргуль, она же Кузнєцова») та інші учасники «Форас-ленду»? Відповідь досить проста: їм потрібні сакральні жертви для «публічної порки». Знаєте, як у тому мультику «щоб боялись, щоб не насміхались». А практично усім сильним світу цього, що бізнесменам, що людям у владі, простіше і вигідніше, щоб їх боялися. Такий собі перевірений тисячоліттями метод впливу. Тримаючи людей у страху, легше творити «великі» справи. Тому в Україні прийнято будь-яку критику сприймати у багнети і при найменшій можливості пробувати розправитися з інакомислячими.

Бо, судячи із заяв на публічних зібраннях в селі Сухинівка, працівники «Форас-ленду» мають великі плани на території Кобеляцького та Козельщинського районів. Спочатку вони збираються провести аудит земель, про що навіть підписані певні угоди з райдержадміністраціями, а потім допомогти поділити вільні земельні ділянки державної власності — надати їх «потрібним» людям.

Фактично на низькому старті перебуває роздача та видача земельних ділянок (яких там знайшлося майже 1200 гектарів) поблизу Сухинівки жителям Кобеляцького району та і не тільки. А такий величезний і практично суцільний земельний масив — це у найближчому майбутньому величезні прибутки, ласий шматок для вітчизняних латифундистів. Та, як говорять, бізнес любить тишу, і тут громадські активісти не потрібні. Вони здіймають непотрібний шум, викликають поліцію, вимагають прозорості при розподілі державної і комунальної власності. Їх треба залякати, розорити, знищити як особистість, благо, у цьому ділків «Форас-ленду» підтримує оскаженілий натовп.

 

P.S. Ми, активна частина суспільства, не кидаємо своїх однодумців напризволяще. Захищати в суді громадських активістів будуть відомі юристи на безоплатній основі.


Автор: Павло Гунжель, громадський активіст
18 липня 2020, 10:01 | Кобеляки | Суспільство



1. Ivan iz Orluka / 18 липня 2020, 21:29 Цитувати
Якщо напали то активісти щось нарили.А отже молодці.
2. микола козак / 19 липня 2020, 12:06 Цитувати
Сухиняни , як завжди не вирізнялися здоровим глуздом , самі не звикли думати , а піддаються будь-якому впливу , тому і така ситуація складається. В селі є провокатори , які мають особисту вигоду , а малограмотні юридично селяни , за обіцяну вигоду готові цих провокаторів підтримувати , не думаючи про наслідки.
3. TanushaG / 20 липня 2020, 07:26 Цитувати
Як один, так і другий активисти, вже неодноразово вказують на злочинні діі так званоі Сухинівськоі банди в лиці голови Рябеки та землевпорядника Мирошниченка в минулому ментів, на яких з невідомих покищо причин, незвертає уваги корумпована наскрізь прокуратура та куплені сухинівською землею кобеляцькі менти.
4. Dimon / 20 липня 2020, 08:00 Цитувати
2.микола козак
«Сухиняни , як завжди не вирізнялися здоровим глуздом»

Повністю згоден.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.