Новосанжарець став лауреатом літературно–мистецької премії

Новосанжарець став лауреатом літературно–мистецької премії

31 липня в Полтавському літературно-меморіальному музеї Панаса Мирного відбулося нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені Панаса Мирного.

Присутніх із цією подією привітав депутат обласної ради Олександр Сиченко, а потім разом з начальником Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міськради Оленою Ромас вручили дипломи.

У номінації «Література, літературознавство» відзнаку отримав новосанжарець Юрій Коцегуб. Письменника і краєзнавця нагородили дипломом за книги: «Болбочан. Поміж двох огнів», «З Україною в серці, з шаблею в руці».

У цій же номінації відзначили доктора філологічних наук, професора кафедри русистики та східноєвропейських студій Університету Коменського в Братиславі Фелікса Штейнбука за збірку критичних есеїв-мініатюр «Інкубація «Яєць динозавра».

Кращим у номінації «Народна творчість, народні ремесла» став Геннадій Тихонов, майстер художньої кераміки, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Його нагородили за творчий доробок.

Лауреати та гості свята поклали квіти до пам’ятника Панаса Мирного, оглянули експозицію літературно-меморіального музею.

Цього ж дня Юрій Коцегуб на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук написав:

«Сьогодні, 31 липня, відбулося нагородження лауреатів Полтавської обласної премії імені Панаса Мирного. Мав приємність бути серед переможців у номінації «Література, літературознавство». Журі відзначило мої романи «З Україною в серці, з шаблею в руці», «Болбочан: Поміж двох вогнів» та «Нехай лихо спить» (подавав уривок, опублікований в журналі «Дзвін»).

Хочу подякувати голові Полтавського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Миколі Кульчинському, працівникам Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара, працівникам Музею історії Полтавської битви та працівникам Полтавського краєзначого музею імені Василя Кричевського за допомогу в оформленні заявки (клопотання) на здобуття премії, а також колективу музею Панаса Мирного за організацію і проведення заходу».


Автор: Олександр ДІДЕНКО

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.