Для телеканалу НВО знімуть фільм про паніку й протести в Нових Санжарах

Для телеканалу НВО знімуть фільм про паніку й протести в Нових Санжарах

Відповідну новину повідомила журналістка видання Texty.org.ua Любов Величко.

Нагадаємо, що 20 лютого в медичний центр Національної гвардії, що знаходиться в Нових Санжарах, мали доставити евакуйованих із провінції Хубей українців та іноземних громадян, усього 72 чоловік. Вони мали пройти в медцентрі двотижневу обсервацію. Увечері 19 лютого новосанжарці дізналися про це і вирішили блокувати в’їзди в селище, аби евакуйованих із Китаю, де спалахнув вірус Ковід-19, не поселяли в медцентрі.

Наступного дня українські й закордонні засоби масової інформації транслювали наступну картинку: військова техніка, натовп, який вимагає відправити евакуйованих із Китаю за межі населеного пункту, шини на проїжджій частині, образи та прокльони, що лунають у бік спецпризначенців, палаючі барикади і розбиті вікна в автобусах. Усі ці події викликали різні оцінки дій новосанжарців і влади. По «гарячих» слідах журналісти різних видань намагалися з’ясувати, які саме фактори викликали масштабну паніку серед місцевих жителів.

Своє розслідування провела і журналіст видання Texty.org.ua Любов Величко. Її матеріал отримав назву «Майстри паніки. Як проросійська мережа в Україні організувала бунт у Нових Санжарах».

Минулого тижня Любов Величко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомила, що американський телеканал НВО зніме фільм про дезінформацію та паніку в Нових Санжарах.

«Американці вирішили зняти документальний фільм на HBO за мотивами мого розслідування на Texty.org.ua про вплив дезінформації на панічні настрої в Нових Санжарах. У тому числі, будуть використовувати відео із мого тексту. Робоча назва фільму — «Ідеальна зброя».

До речі, саме це розслідування свого часу розізлило Шарія, і він у своєму відео намагався втовкмачити, що проросійські сили ні боком, ні півбоком не впливали на нагнітання ситуації в Нових Санжарах через соцмережі.

Ну-ну. Тепер буде і екранна версія. Не перемикайтесь!»

За інформацією видання «Детектор медіа», прем’єра стрічки запланована на 16 жовтня цього року. Зйомками фільму займається американський продакшн Ark Media на замовлення телекомпанії HBO. Повнометражний документальний фільм про вплив дезінформації на людей під час пандемії коронавірусної хвороби «Ідеальна зброя» знімуть за мотивами однойменної книги журналіста New York Times Девіда Сангера. У фільмі використають розслідування Любові Величко. У коментарі «Детектору медіа» вона розповіла, що американська продюсерка Ark Media Мері Брукс попросила в неї дозволу на використання розслідування та відео з нього. Журналістка погодилася, підписала контракт з НВО (опосередковано через Ark Media) та надала дозвіл на використання матеріалів зі свого розслідування, за що отримала гонорар.
Любов Величко розповіла, що Ark Media використають її розслідування та відео. Інші інтерв’ю вони організовуватимуть без участі журналістки.

У фільмі використовуватимуть архівні відео та інтерв’ю експертів. Однак журналістка не знає, чи проходитимуть зйомки на території України.

Вона уточнила, що фільм буде не лише про Нові Санжари. Центральна ідея стрічки — показати, як використовуються соцмережі та інформаційна зброя для досягнення результатів у всьому світі.

Зйомки фільму вже стартували, прем’єра запланована на 16 жовтня. Режисером стрічки став Джон Маджіо, який має нагороду «Еммі» за документальний фільм «Паніка: Нерозказана історія фінансової кризи 2008 року».

Для довідки. HBO — це підрозділ Time Warner, який здійснює мовлення з двох 24‑годинних кабельних каналів: HBO і Cinemax. Аудиторія HBO в США — понад 40 мільйонів абонентів. Крім телемовлення, HBO пропонує також відео на замовлення та інші медіа-послуги. Підрозділи HBO та спільні підприємства з її участю мовлять більш ніж у 50 країнах світу. Передачі виробництва HBO (головним чином телесеріали) були закуплені більш ніж у 150 країнах.


Автор: Олександр ДІДЕНКО
21 серпня 2020, 12:17 | Нові Cанжари | Політика

1. orakul / 22 серпня 2020, 15:19 Цитувати
"Для довідки. HBO — це підрозділ Time Warner"
І далі для довідки "Трамп в ходе предвыборной кампании ... яростно критиковал принадлежащий Time Warner телеканал CNN..."
CNN - відомий виробник фейків. Це значить, що свідомих папуасів будуть в чергове використовувати у виборчій компанії проти Трампа.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.