У поліції закликали не бити й не ображати людей, які проводитимуть опитування від Зеленського

У поліції закликали не бити й не ображати людей, які проводитимуть опитування від Зеленського

За словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, якщо комусь не подобається всенародне опитування, він має право звернутися до суду і в правовому полі доводити свою позицію.

У поліції закликають громадян не бити і не ображати людей, які 25 жовтня проводитимуть всенародне опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За його словами, якщо комусь не подобається всенародне опитування, він має право звернутися до суду і в правовому полі доводити свою позицію.

“Паралельно з виборами буде проходити опитування від президента України. Ми закликаємо і застерігаємо від будь-яких насильницьких дій щодо цих людей (які проводитимуть опитування). Є правові механізми у державі. Комусь це опитування подобається, комусь - ні, але висловлюйте свою позицію у ЗМІ, звертайтесь до суду. Це не питання правоохоронних органів. Наше завдання - забезпечити правопорядок для всіх громадян”, - наголосив Шкіряк.

Своєю чергою начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що якщо громадяни телефонуватимуть на номер 102 стосовно проведення опитування біля виборчих дільниць, то поліцейські приїжджатимуть на такі виклики, але не втручатимуться у процес.

“Поліція, звісно, буде реагувати, – це наш обов’язок. Ми будемо реєструвати усі виклики, заяви і повідомлення та надавати їм правову оцінку”, – сказав Крищенко.

Останнім часом деякі народні депутати від опозиції, громадські активісти у соціальних мережах висловлювали думки, що ініційоване Зеленським всенародне опитування є незаконним. Тому вони повідомляли про наміри у день проведення виборів звертатися до поліції, щоб припинити, на їх думку, проведення неправомірного опитування.

23 жовтня 2020, 15:17 | Полтавщина | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.