Нехворощани обрали Віктора Дубовича

Нехворощани обрали Віктора Дубовича

Жителі громади довірили керівництво ОТГ голові фермерського господарства. 

На цих виборах мешканці Нехворощанської громади обирали керівника сільради із семи кандидатів. Серед претендентів був і колишній сільський голова, який пропрацював на посаді близько двох десятиліть, і перший очільник ОТГ, і секретар, а згодом виконуюча обов’язки голови. Та все ж нехворощани зробили свій вибір на користь аграрія.

Як повідомила голова територіальної виборчої комісії Лариса Яловега, загальна кількість виборців склала 3823 чоловіки. На дільниці прийшли і проголосували 2236 чоловік.

За мешканця Нехворощі, голову СФГ «Світлана», Віктора Дубовича виборці віддали 920 голосів, таким чином вивівши його на перше місце. Він балотувався від поітпартії «Рідне місто». Другу сходинку посів екс-голова ОТГ Юрій Мовчан (504 голоси), третю — в.о. голови громади Ольга Гапон (446).

За нехворощанина Романа Воротника, працівника ТОВ "Східно-українська трубопровідна компанія", жителі ОТГ віддали найменше голосів — 58.

Від восьми виборчих округів обрані 22 депутати. Із них четверо представлятимуть політсилу «Рідне місто», двоє — «Довіру».

Також Віктор Дубович обраний депутатом у Нехворощанську сільську раду по 3-му округу, де його підтримали 104 виборці. Крім того, аграрій був кандидатом від «Рідного міста» в Полтавську облраду. Із 464 голосів, що нехворощани віддали за цю політсилу, 369 набрав Дубович.

Отож, якщо Віктор Дубович очолить Нехворощанську громаду, на «третій» округ чекатимуть довибори.  

До речі, 831 виборець побажав, аби в обласній раді Нехворощу представляли висуванці від політичної партії «Довіра». А з цієї кількості за Юрія Лебедина проголосували 682 чоловіки. Тому не виключено, що власник «Чистої криниці» і кількох десятків інших підприємств, знову повернеться в облраду.


Автор: Олександр ДІДЕНКО
28 жовтня 2020, 11:11 | Нові Cанжари | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.