Нам 10 років!

Нам 10 років!

Гурток «Журналістика» Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості цього року святкує своє десятиліття. Варіантів та ідей святкування було чимало: від форуму юних журналістів до проведення районного заходу для учнівської молоді. Але карантин вніс свої корективи і було вирішено в закладі освіти провести тиждень журналістики.

Кожен день мав завдання: у понеділок вся творча група готувала відео-вітання своєму гуртку-імениннику. Приємно, що крім гуртківців нинішніх, до нас долучилися і випускники, дякуємо Аллі Карімовій та Дар’ї Журавель. Онлайн-вітання надійшли від наших друзів/колег, юних акул пера з міста Полтави та Кременчука. Великою приємною несподіванкою було вітання від секретаря НСЖУ, організатора всеукраїнського конкурсу «Я — журналіст!» Віталія Голубєва, з яким мали честь познайомитися три роки тому в Києві на міжнародному фестивалі з журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Цього ж дня було оголошено фотоконкурс для вихованців закладу «Моє місто в об’єктиві».

У вівторок провели об’ємну пошукову роботу, відтворили хронологію важливих дат і подій нашого творчого об’єднання, пригадали успіхи перших активних юнкорів (Саша Петренко, Таня Наливайко і Алла Карімова). Перегорнули архів перемог і нагород за 10 років, передивились відео з міжнародних та всеукраїнських конкурсів і змонтували відео-сюжет «Історія гуртка «Журналістика».

Середа відзначилася серйозним і відповідальним завданням: найактивніші (Лєра Ліхачова, Максим Білаш та Арсен Зінченко) взяли інтерв’ю в директора Кобеляцького БДЮТ Галини Вікторівни Сабадирь.

У четвер відбулась прес-конференція на тему: «Медіаграмотна особистість — успішна особистість!». Урочистості заходу додав несподіваний візит голови районної ради Володимира Кішінського, який привітав команду юних журналістів з ювілеєм та побажав професійних успіхів та перемог, а також вручив грамоту Кобеляцької РДА та районної ради керівнику гуртка Олені Білаш (дякуємо!).

Сюрприз чекав на креативну і відповідальну Лєру Ліхачову, перша публікація якої була надрукована саме в цей день, з чим ми дружно її привітали. Підготували капсулу часу з побажаннями на наступні п’ять років, склали «валізу майбутнього». А далі журналісти пройшли мега-цікавий квест «Медіаграмотна особистість — успішна особистість!»: поділилися на команди, виготовили вітальну листівку, газету, організували фотосесію і втомлені та натхненні прозвітували в соцмережах про цікавий четвертий день.

У п’ятницю відбулась зустріч із креативною і позитивною, творчою та цікавою фотографом Валентиною Киценко. Бесіда у формі «питання-відповідь» була насичена корисною інформацією, порадами щодо правильного ракурсу кадру, передачу кольорів та їх насиченість, обговорили світлини, їх позитивні і негативні характеристики, познайомилися із сучасною технікою фотографа та ін. Разом підвели підсумки конкурсу «Моє місто в об’єктиві».

Тиждень журналістики був цікавий та насичений подіями, але ми вирішили не зупинятися і в умовах послаблення ситуації з карантином обов’язково продовжимо наші урочистості в іншому, ще більш крутому форматі!!!


Автор: Олена БІЛАШ, керівник гуртка «Журналістика»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.