У Дніпро випустили щуку, на черзі — білий амур та товстолобик

У Дніпро випустили щуку, на черзі — білий амур та товстолобик

Зариблення головної річки не лише Кобеляччини, а й усієї України, відбувається завдяки приватній ініціативі.
22 жовтня в соцмережі Фейсбук з’явилося відео про те, що в Дніпро поряд із дельтою Ворскли був випущений мальок щуки. Цю інформацію редакції підтвердив і Микола Галас, який утримує рибогосподарське підприємство.

Він сказав:

— Мальок вирощений у нас. Випустили тонну. Ініціатива власника бази відпочинку «Берег» Юрія Тернікова. Це вони вже не вперше роблять. Є група в соцмережі. Дають клич. Люди жертвують певні суми, потім  за зібрані гроші купляють малька і випускають у річку. Справа дуже хороша і потрібна. От тільки хочу одразу через пресу звернутися до представників рибацьких артілей, які тут працюють. Хлопці, та ставте ж сітки із меншими вічками, інакше ви того малька виловите. Так ми дідусеві Дніпру ніколи не допоможемо і рибні запаси не відновимо.

У свою чергу, Юрій Терніков, із яким ми зв’язалися по телефону, розповів:

— Так, це ініціатива бази «Берег». Зарибленням ми займаємося із 2007 року. Так, кошти  вносять приватні особи. Ми, тобто база «Берег», жертвуємо найбільше, а далі люди перераховують, хто п’ятсот гривень, хто тисячу, хто інші суми. Потім за ці кошти закупляємо мальок. Два роки поспіль випускаємо щуку. До цього зариблювали білим амуром, коропом, товстолобиком. Малька купили в Миколи Галаса. Ціну він поставив дуже низьку. Мальок  якісний. Довжина щучок — від 15-ти до 30 сантиметрів.

Юрій Терніков повідомив, що зариблення Дніпра в цьому році ще продовжиться. За ініціативи інших приватників через тиждень–два у води ріки в районі села Кишеньки випустять дві тонни білого амура і тонну товстолобика.

1 листопада 2020, 08:41 | Кобеляки | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.