У Музеї Полтавської битви використовують технологію додаткової реальності

У Музеї Полтавської битви використовують технологію додаткової реальності

Технології, які радикально поліпшують можливості розкриття сенсу музейної експозиції в усьому світі називаються – інноваційними.В умовах адаптивного карантину Музей історії Полтавської битви пішов саме по цьому шляху – запровадження і удосконалення кращих зразків інноваційних технологій в музейному просторі.

На сьогодні в музеї присутні:

  • сенсорний інформаційно-туристичний кіоск;
  • експозиційний планшет для демонстрації історичних документів кін. ХVІІ – поч. ХVІІІ ст.;
  • 6 телевізійних екранів для демонстрації відеоматеріалів;
  • 25 аудіо гідів п’ятьма мовами світу;
  • близько 30-ти QR-кодів, як в експозиції, так і на території музейного містечка.

В Музеї історії Полтавської битви у 2020 році запрацювала надсучасна і поки що рідкісна в музейному середовищі України технологія з відповідним обладнанням «Віртуальної реальності», яка перетворює відвідувача на гарматника ХVІІІ століття епохи Великої Північної війни.

І відсьогодні в музеї працює технологія «Доповненої реальності», яка через планшет чи то смартфон відвідувача допомагає «оживити» т. з. «великий макет» Полтавської битви 27.06.1709 року, а саме – штурм шведською армією царських редутів. Автор сценарію – науковий співробітник музею Сергій Макаренко, розробник технології – Олег Голота.

Відвідувач музею всіма технологічними новинками ДІКЗ «Поле Полтавської битви» на практиці зможе скористатися під час послаблення карантинних обмежень і відновлення роботи музейного закладу на прийом туристсько-екскурсійного обслуговування.

Реалізація вищезазначених проектів стала можливою завдяки програмним зобов’язанням Міської програми «Полтава туристична» на 2020 рік. Даний напрямок роботи – пріоритетний в наступних роках впродовж терміну дії галузевої програми, тобто до 2026 року.

#полтаватуристична #tourismpoltava

30 листопада 2020, 15:53 | Полтава | Цікаве

1. микола козак / 30 листопада 2020, 16:53 Цитувати
А в тій битві не брали участь ОУН УПА?І хто там переміг , адже тепер історія змінюється.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.