ЗМІ: Кабмін погодив остаточну дату локдауну

ЗМІ: Кабмін погодив остаточну дату локдауну

Локдаун в Україні діятиме з 23 грудня до 15 січня, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерело в Кабінеті міністрів.

– Варіант на два тижні відхилили. Зупинилися на датах з 23 грудня до 15 січня. Подробиці будуть вже цієї середи, — пише «Сьогодні», посилаючись на власне джерело.

Представники Кабінету міністрів, відповідальні за боротьбу з Covid-19, зокрема делегати від МОЗ, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, МВС, а також Ради національної безпеки і оборони зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися , чи потрібно вводити в Україні повний локдаун і коли.

Крім того, введення повного локдауну в Україні точно не відбудеться з 30 листопада.

За словами міністра охорони здоров’я ситуація, пов’язана з боротьбою з коронавірусом, в країні досить напружена, як і протягом всіх восьми місяців епідемії, але водночас вона не є критичною.

30 листопада 2020, 16:48 | Полтавщина | Суспільство



1. Дід Панько / 1 грудня 2020, 00:07 Цитувати
Напевно я не Українець! Перечитавши словники які в наший час мали назву «Тлумачний» я не зайшов там пояснення цього (локдауну), але маючи деякі знання (lock - блокировка, down - окончательно) на Українському буде так "Повне блокування"! Нам тут лапшу на вуха мотають що Українець повинен говорить Українською, так говоріть - повне блокування, а не локдаун! Якого ви ... ліпите якийсь локдаун ??? Де Ваш патріотизм? Чи ви так по фені ботаєте ?
Тепер поясніть чому:
1. 12 березня 2020 настав карантин, діти сиділи вдома, хворих по Вашим даним в Кобеляках та району не було.
Але зараз - 16 218 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 27 листопада 2020 року, і За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 22 055 випадків захворювання на COVID-19, а діти ходять до школи!
2. В другій та третій школі вчителі захворіли на COVID-19, а ніхто цього не каже! Оце Вам іншомовний (локдаун).
То як логіка? Україна проти логіки чи як???
2. Чудо Юдо / 1 грудня 2020, 09:18 Цитувати
1.Дід Панько
«так говоріть - повне блокування, а не локдаун! »

А що робити якщо слово придумали не українці? Всьому придумувати переклад? Та ну це дурниця, Вам не здається?
А як тоді бути зі словами комп’ютер, смартфон, чіпси, гриль, тірамісу, дисципліна, гамбургер, система і т.д., і т.п.? Також перекласти? Все норм, слова іншомовного походження не є чимось дивним.

1.Дід Панько
«від початку карантину на Полтавщині діагностували 22 055 випадків захворювання на COVID-19, а діти ходять до школи!»

Бо навесні так розтрубили про цей коронавірус, що всі повсиралися і по норам поховалися, а зараз виявили, що не таке воно вже і страшне. А як може бути неймовірно страшною хвороба, яка може пройти безсимптомно? Ну скажіть це, не знаю, холері чи віспі наприклад - «безсимптомно» :)

1.Дід Панько
«2. В другій та третій школі вчителі захворіли на COVID-19, а ніхто цього не каже! »

Посилання на exo.in.ua
3. Slavko / 2 грудня 2020, 23:19 Цитувати
1.Дід Панько
«Напевно я не Українець! Перечитавши словники які в наший час мали назву «Тлумачний» я не зайшов там пояснення цього (локдауну»

Зебіла теж немає в словнику, але наяву їх повно !
4. orakul / 4 грудня 2020, 09:10 Цитувати
1.Дід Панько
«я не зайшов там пояснення цього (локдауну), але маючи деякі знання (lock - блокировка, down - окончательно) на Українському буде так "Повне блокування"! Нам тут лапшу на вуха мотають що Українець повинен говорить Українською, так говоріть - повне блокування, а не локдаун!»

Та вони українською і говорят, не треба шукати якісь переклади чи якусь конспірологію, як то кажуть невіруючі в очевидне. Локдаун, то лок-даун, тобто локшина для даунів.
1.Дід Панько
«То як логіка? Україна проти логіки чи як???
»

Та на Україні вже давно забули, що воно взагалі таке - ЛОГІКА. Ну дєд Панько дайот! Кругом алогізм на алогізмі, яка блін може бути логіка в країні даунів.
5. orakul / 4 грудня 2020, 09:18 Цитувати
Ось тут Славко пише "Зебіла теж немає в словнику, але наяву їх повно !" Ну і що йому сказати? Теж приклад укрологіки. В статті вжито слово з термінології КМУ. І Дід Панько про те слово питає. Якщо будуть писати в постановах в законах «Зе» тоді будем питати про Зе. А Славко як щирий патріота повинен би був підтримати Панька в питанні ураїнської мови. Дійсно, де ж патріотизм?
6. orakul / 4 грудня 2020, 09:32 Цитувати
Ну іще про логіку, може кому цікаво. Один знайомий прислав що йому ксперти з хвейсбука написали . Суть в тім, що він поділився статею про те, що при Янеку було краще жити, бо і ціни були менші і долар дешевший і т.п. Так йому холуї цукербергів прислали повчальну петицію з розясненнями і попередження не поширювати хвейки. На тій статті можна захищати дисертацію по українській логіці. Маленький приклад: "В 2014-2015 гг. экономика Украины падала по ряду причин, среди которых потеря производственных мощностей вследствие оккупации Россией части территорий на востоке Украины и в Крыму (Украина потеряла часть промышленного региона, который создавал значительную часть ВВП страны)" Ну залишимо в покої так звану російську окупацію Донбасу почитаємо ще раз оце "потеряла часть промышленного региона, который создавал значительную часть ВВП страны" Ну і...? Людина за памяттю повинна памятати як перед майданом усі ЗМІ захлиналися інфою про збитковість Донбасу. Яку передачу не включиш і там про дотаційність регіону. Ну дуже в очі кидалось. А тут тепер виявляється, що там стоворюваласб значна частина ВВП. Так от, хто давав команду крутити таку інфу той і війну організував, той і гешефт тепер має.
7. Ltava / 4 грудня 2020, 15:56 Цитувати
6.orakul
« при Янеку було краще жити,»


Найкраще було жити при Хрущові-баби молоді були ))))))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.