У грудні підприємці отримають виплати на дітей

У грудні підприємці отримають виплати на дітей

Соціальні виплати від держави за листопад і грудень нарахують фізичним особам-підприємцям першої та другої групи платників податку, які мають дітей віком до 10 років.

За інформацією директорки Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмили Корнієнко, у Полтавській області розпочато реалізацію постанови Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 №117, якою на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року відновлено виплату соціальної допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям.

  • Право на отримання допомоги на дітей до досягнення 10-річного віку (включно) мають фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, які:
  • сплатили єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації фізичної особи - підприємця; або
  • зареєструвалися як фізичні особи-підприємці у січні-березні 2020 року; або
  • отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога на дітей також призначається фізичним особам-підприємцям, які до березня 2020 року (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку.

Допомога надається у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, а саме:

  • на дітей віком до 6 років — 1779 гривень;
  • на дітей віком від 6 до 10 років — 2 218 гривень.

У період з травня по серпень 2020 року, вказану допомогу в області отримали 3,5 тисяч фізичних осіб-підприємців на загальну суму 31,3 мільйона гривень.

Наразі органами соціального захисту населення області проводиться комплекс робіт з відновлення виплати допомоги на дітей фізичних осіб-підприємців, які отримували її раніше, без подання нової заяви з необхідними документами.

Виплата допомоги за листопад та грудень буде проведена у грудні поточного року.

Фізичні особи-підприємці, які раніше не отримували вказану допомогу, або переїхали з інших областей, можуть реалізувати таке право, подавши до 15 грудня до територіального управління соцзахисту населення відповідну заяву, до якої додаються:

  1. копії свідоцтв про народження кожної дитини віком до 10 років;
  2. довідка з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу форми ОК-7).
  3. Вказана довідка не подається фізичними особами–підприємцями, які зареєструвались у січні-березні 2020 року, або які, згідно законодавства, звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  4. копія документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземців та особи без громадянства);
  5. копія рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Звертаємо увагу, що виплата допомоги проводиться лише через банківські установи, тому важливо у заяві зазначити банківські реквізити, на які будуть перераховуватись кошти. Банківський рахунок слід зазначати у форматі IBAN, що містить 29 символів.

Документи на призначення допомоги можна подати як в паперовому, так і в електронному вигляді (зокрема, через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси).

  • У паперовому вигляді документи можна також направити поштою або залишити їх у дистанційних скриньках, розташованих безпосередньо в приміщеннях управлінь соціального захисту населення.
  • У сільській місцевості чи в територіальній громаді заява на призначення допомоги з необхідними документами приймаються уповноваженою особою сільської, селищної ради, територіальної громади чи центром надання адміністративних послуг.
1 грудня 2020, 11:15 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.