У Кременчуцькому районі зафіксували африканську чуму свиней

У Кременчуцькому районі зафіксували африканську чуму свиней

У селі Онищенки Кременчуцького району Полтавської області у приватному селянському домогосподарстві загинули дві свиноматки. Для підтвердження діагнозу було відібрано з померлих свиноматок патологічні матеріали та направлено на дослідження в лабораторію.

Згідно результату досліджень Регіональної державної лабораторії  Держпродспоживслужби в Полтавській області в патологічному матеріалі виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременчуцькій районній державній  адміністрації з 1 грудня 2020 року територію особистого підсобного господарства с. Онищенки Кременчуцького району оголошено неблагополучною на африканську чуму свиней, запроваджено карантин та визначено зону захисту та нагляду.

Також затверджено «План заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми свиней на території особистого підсобного господарства с. Онищенки Кременчуцького району та недопущення розповсюдження даного захворювання на території Полтавської області».

Тривають заходи з локалізації, ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу, відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Ситуація знаходиться на контролі Держпродспоживслужби області та району.

Нагадаємо, у 2019 році на території України зареєстровано 23 випадки АЧС. На Полтавщині – 4 випадки (Котелевський, Миргородський, Лохвицький та Пирятинський райони).

Нині в Україні зафіксовано 24 випадки, зокрема на Полтавщині 2 випадки – у Гадяцькому і Кременчуцькому районі.


Автор: Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області
2 грудня 2020, 09:49 | Кременчук | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.